TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Stres


October 27, 2016 4:04:00 PM


Tak tahu macam mana nak start lagi. Makin lama terhimpit dengan keadaan. Betapa stuggle-nya cari keja dalam keadaan ekonomi Malaysia yang gawat ni. I'm no a fresh grad kot. Dah ada pengalaman. 

Berapa banyak masa, dan duit yang habes untuk setiap interview. Interview kemain lebat. Company gah-gah. 
Dan berapa banyak company yang pegi hanya sekadar 'buang masa.'

Seingat aku satu company ni panggil aku interview. Mula-mula pysco aku, kenapa pilih job jadi drafter. Sedangkan aku ada Diploma. Lepas tu, siap cakap aku ni tak layak pun dengan jawatan aku apply tu. Vavi! Dah tak layak, buat apa panggil aku????!

Selepas berapa hari, kat Jobstreet company yang sama, letak lagi iklan. Tapi nak pakai temporary drafter je. Puiiiii. 

Aku tak paham kenapa majikan sekarang kejam sangat. Ingat orang takda keja? 


Stress bila harapkan dapat keja, tak dapat keja at lastnya. Hutang makin tertunggak. Kalau gaji tak kena potong rasanya aku boleh sabar lagi. Epf pun dah tak mampu bayar lagi dah company sekarang ni.

Dah tak mampu bayar tu satu hal la. Sekarang ni keja dok maki orang pulak, dah kenapa? Aku tak paham kenapa semua orang rasa nak marah-marah skrang. Cuti pun nak bising. Gaji pun ko tak bayar full. 

At least aku cuti, keja aku buat la wei. Aku tak tinggal keja macam sorang tu. Haish.

Jangan pikir diri sendiri ja stress, aku pun sama, Aku pun kena tolak gaji jugak!!!


Dan bila aku dapat soalan, "sanggup ke kerja sampai 10 malam..?"

Allah, rasa nak nages pikir anak. Rasa aku ni macam seksakan anak aku. Terbeban dengan segala-galanya yang duit sekarang. Tak sanggup rasa nak hantar anak waktu dia tido. Dan balik pun dia tido. 



Dan last sekali, aku rasa macam nak gamble je behenti keja. Jaga anak. Aku suruh laki aku buat uber full time. 
0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)