TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
cita sebelum tdo~


September 17, 2010 1:17:00 AM
.
erk~~!!!
alhamdullilah.... kekenyang-an sudah perot nih.....
dapat makan laksa kuah lemak atau makcik fadzilah panggil,
laksa burma.....

knp burma??? knp x laksa korea??? atau laksa afrika???
padahal yang wat tuh warganegara msia jugak....
kalo nak ikot asal usul nya, macam dari thai...
sbb pedas....
so, kat mn ke-burma-an tuh, x dapat aku jawab kan kat sini....
lu, pikir la sendri!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sebenarnya, aku da story nak cita mlm2 nih.... bukan cita hantu....
cita nih lebih takot dari hantu....
haish!

kejadian nih berlaku thn lepas....
bulan november... aku masih ingat tarikhnya ; 1 nov 2009....
knp aku ingat??? sbb tarikh tuh aku konvo lol!
hehehehe

masa kejadian plak dalam pukul 5 pagi....
actually time tuh aku rasa x leh tdo pon....
pusing kiri x kena, pusing kanan x kena.....
tp, aku wat2 ja la tdo....
lena jap, terjaga....

aku nampak bayang2....
dekat ngan almari.....
hantu kot!!

"haish, kaco lg!"

aku cakap dalam ati ja....
kalo dia balas balek, naya kot!

tp, aku makin seram.....
terkumat kamit la aku baca ayat kursi.....
sambil mata terpejam....
takot kot~!

"aik, awat laju ka aku baca ayat kursi....ntah2 bukan hantu, tp....."


cepat2 aku bukak mata!
lagi aku terkejut bila nampak makhluk tuh makin dekat ngan aku....
siap ada ati nak pengang pipi aku lagi!
ces!~~

dengan sora serak basah, aku jerit cam owg gila....
masa tuh x pikir nak jerit mintak tolong @ nak tendang makhluk tuh.....
sbb, takut + terkejut + tergamam....

yelah...
tiba2 ada owg x dikenali masuk bilik....
mmg terkejut beruk la.....
mak aku cakap, bilik nih 1 tempat yg owg luar x bole masuk....
knp??
tnya mak aku la...!

lpas ja dia dengar aku jerit, dia wat isyarat suh aku diam...
pegi mampus la!
aku tetap jerit cam owg gila...
bila dia nampak aku x behenti menjerit,
dia kuar dr tgkap yg jugak dlm bilik aku...


sekali lg aku tergamam....
macam mn dia bole masuk???
kenapa aku bole x sedar.....
macam mn dia boleh panjat tgkap???


aku lekas2 kejutkan tok(nenek) aku yang mimpi lawan atomen kat jepun...

"tok,tok! da owg masuk bilik adik..."

"hah?? apa ang nih??? p tdo p...."

"tok!! ada owg masuk umah! masuk bilik adik!"

tok aku nih nyayuk.... :P

"ang mimpi kot...."

"tok x cya, mai ikot adik..."


so, aku tunjuk la tempat kejadian tuh.... dengan tingkap tergangga luas.....
mungkin ada yg bertanya, kenapa dok ngan tok.....
aku dok ngan tok aku dr kechik lg...
mak dan ayah aku da berpisah....
arap maklum~

aku call jiran aku... pakcik leh.....
aku cita dr A-Z.....
rupanya, makhluk jahanam tuh panjat tingkap bilik aku guna tin cat yg diterbalikkan....

pakcik leh jugak la tolong kol polis.....
berikut adalah sedutan antara aku dan abg polis...
hihihihihihi

"awak nih keja ka??" -polis

"ha, sy keja... kat pasaraya"
(dekat ngan umah aku gak)


"yg mana 1 eh??? yg kurus2, tinggi tuh??
yg itam manis tuh?"


"erk, saya lak tuh...."


masa tuh otak aku btoi2 konpius.....
macam mn polis bole kenai aku?? pdhal aku x kenai pon polis tuh....
itu baru polis....bapak polis?? anak sedara polis??? jiran sepupu sepapat polis???

so, lpas dr kejadian tuh aku trus behenti keja.....
lagipon, aku keja time tuh pon untuk part time ja....
tunggu tawaran masuk balajaq...
x nak la aku keja2 servis costumer lg.....

kita x tau niat owg.....

aku sempat kol fadzilah bg tau dia....
dia nages bila aku story dia.....
aku tau dia syg aku....

"yang,, aku pon syg diri aku gak..."


selama 2 bulan aku jd isomia....
mlm2 aku x tdo... aku tdo siang ja....
lampu bilik sentiasa terbukak.....
pantang dengaq apa2 yang pelik, aku jadi seram... takut....
apa yg aku bleh wat time tuh??? nages ja la....
padahal x da apa pon...
aku trauma abes.....

skrg, alhamdullilah....
aku da okay da.....

lpas dr kejadian tuh jugak, ada mulut2 owg kampung yg mencaci aku...
aku nih bodoh sgt ka, x kunci tingkap?? nak bg owg masuk????
kalo btoi aku nak wat jahat, aku x wat jahat dlm rumah....

haish!
geram aku....
aku terinaya, aku jugak yg kena maki.....
makhluk tuh, polis x dapat tangkap....
coz, aku x cam sapa dia.....


moral kat sini ; x kira la dlm umah ka, luar umah ka bagi aku bahaya-nya sama....
kita x kaco owg, owg akan kaco kita....
+ ayat kursi bole jadi pendinding diri.....


sekian sahaja cita malam nih..... ngantuk suda...


nite....

p/s : ingat, baca ayat kursi sebelum tdo~
0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)