TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
hebatnya cinta dia!


September 1, 2010 8:45:00 PM


elooooo!
ari nih aku nak cita pasai kwn sekelas aku....
ntah, aku rasa cerita dia menarik untuk dikongsi.... cita tentang shahrul....

sebenrnya, smlm aku terbaca kat status facebook mamat nih....
"alhamdullilah, tunang aku akan jalankan operation lepas raya..."terkezut beruk aku baca.... first, sbb dia x pernah cita sal tunang....
kedua ; pasal operation....
secara automatik, aku tertanya2 apa penyakit tunang dia tuh....

so kat klas td, aku trus tnya dia direct....
dia pon macam tau2 ja aku nak tnya apa....

baru ja aku letak bontot.....
"ha'ah... aku da bertunang..."

terkejut aku... mana mamat nih tau,....
sejak bila lak bole baca pikiran aku nih???


"eh, mn ang tau aku nak tnya sal tuh... oooo...diam2 da bertunang...x bg tau pon..."
dia juz senyum ja bila aku ckp cam tuh.... aku tmbah lagi....

"bila ang bertunang?? aku da baca, tunang ang operation... sakit apa??"

"urm, pas raya nari aku bg tau.... nati aku letak gambar tunang aku kat facebook....."so, soalan yg aku nak tnya, akhirnya terkeluar jugak.....

"ang keja sbb nak tolong tunang ang tuh ka????"

dia mcm pikir jap sblm jawab......
"keja, keja la.... tunang, tunang la....."

aku malas nak tnya lg...
sbb aku tau jawapan nya....selalunya operation nih bnyk pakai dwet....

betapa hebat nya cinta dia.....
kalo aku sendri pon x sekuat dia.....


bole bayang tak????

pagi sampai petang, pegi kelas.... balik petang , terus siap2 pegi kerja.....
pastuh esok pagi2 terus balik.... siap2 pegi kelas balik.....
kadang2 aku sendri tnya, bila masa dia tdo ar???

hebat dia... sanggup berkorban jiwa tenaga demi tunang tercinta....
aku rasa, aku sendri tak mampu... aku bukan apa... slalu kita tgok cita2 pasangan masing2 x bole percaya.....
kalo yg setia pon bole jmpa dalam novel ja la....
huhuhuhuhu.....
tapi, masih ada insan yang setia....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


aku kongsikan kisah nih ngan m.k.a.....tau apa respon dia???
"kecian dia.... dugaan dia.. kita pon x leh lari dari dugaan ... sabar dan tabah kita kena harungi...kepada yang senang2, ingatla...."

aku ka yg senang2 tuh????
trus malas aku nak reply msj tuh lg....
biar la....
konun2 aku merajok..... aku pon ada ego gak....
walaupon aku tau, ego lelaki nih tinggi mengunung.....



Labels:

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)