TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
AMillionaireFirst'sLove


October 30, 2010 9:49:00 AM

A Milionaire First's Luv atau dalam bahasa korea, 백만장자의 첫사랑 - (Baekmanjangja-ui cheot-sarang).. okay, pelakon2 yang wat aku nages ialah Hyun Bin dan Lee Yeon Hee..


hensem kan suami aku... lalalala

kisahnya bermula bila Kang Jae-kyung (Hyun Bin), jutawan muda kena berpindah ke kampung disebabkan genap umo dia 18 tahun.. atok dia wat wasiat supaya bila dia umo 18, dia kena menjalani kehidupan dikampung dan x rasa kemewahan la...dia kena tamatkan pengajian dia kat situ, baru dia bleh pengang balik jawatan dia tuh... masa dia kechik2 dia pernah dok kampung nih.. dan berkawan ngan sowg pompuan, Choi Eun-whan (Lee Yeon-hee) . tapi masa kecik2 tuh dia kena berpindah.. dia janji ngan pompuan tuh, dia akan contact la... tapi seminggu lepas tuh mak bapak jae-kyung nih meninggal... jae-kyung nih buang semua memori dia sebab sedih sangat kehilangan mak bapak dia..

bila eun-whan nampak dia, dia tau tuh la kawan lama dia.. tapi si jae-kyung nih x ingat. eun-whan ada penyakit.. barah ati kalo x silap... x bole terlalu happy, x bole terlalu sedey... eun-whan nih slalu berdoa, biar lah idop dia selepas musim salji. sebab dia nak bersama dengan jae-kyung. asalnya, jae-kyung nih x suka ngan eun-whan, sebab budak kampung ja... tapi, bila eun-whan pengsan depan dia, pastuh dia dapat tau lagu eun-whan nih rupanya kawan masa dia kechik2, dia terus janji ngan diri dia, dia akan bahagiakan eun-whan...

ha.. part sini la yg jae-kyung dapat tau eun-whan tuh member kechik dia


bila lama2, perasan cinta tuh mula ada... masa tuh si heroin mula rasa bahagia (kan dia x leh appy sgt...- nati lagi sakit) eun-whan slalu doa yg dia x nak mati lagi... dia x sanggup nak tinggalkan jae-kyung... memang sedeh part tuh.. aku nages! abg aku yg lelaki pon nages tau...!



jangan tanya lak sal ending dia... memang konfom la dia mati... tapi, meninggal masa eun-whan tdo kat bahu jae-kyung... dia cakap nak tdo 5 minit ja... pastu salji turun... jae-kyung gerak2 kan dia, cakap kat dia, "dah 5 minit nih.. bangun la... salji da turun..."... tapi dia da pegi!! wua!!!!

cerita nih mula2 cam bosan skit... aku sempat la tdo jap.. hahhahahaa.... macam x da feeling... tapi memang besh... cerita yang sangat sedey....lepas ja eun-whan mati, jae-kyung wat umah untuk anak2 yatim... (coz 2-2 nih memang anak yatim)




okay, itu ja untuk entry ari nih... nak g wat nasik goreng~ kelaparan tahap cipan!


p/s ; terasa nak tgok movie, tapi exam tinggal 3 ari ja lagi!!! wua!~~

19 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)