TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
BilaBosan


October 19, 2010 8:37:00 PM

holla!!! ari nih entry yang membosankan... huhuhuhu... tau kenapa??? sebab aku cepat bosan..... so bila aku bosan, apa aku wat??? aku nih jenis yg x bole nak duduk diam.... ada ja aku nak wat.... antaranya... aku akan carik software2 yang aku rasa cam besh....

before nih (terbatuk2), aku da download software2 yang cam haram tapi gila cool! aku x ingat apa benda dia, tapi bole check sini... memang cool la... member2 aku yang 'biasa2' nih agak jelos ngan aku... tapi padan muka aku... kena serang ngan virus (x teruk sgt, cuma pc jadi berat... ter-stuck!)

kesan dari tuh, aku format lappy aku.... macam nak nages pon ada... coz kali pertama beliau masuk wad.... aku nih x tdo malam mengenangkan nasib baby aku... (ayat cam haram)... lepas tuh, tobat dah aku x download sowfware yg pelik2.... tapi.... antara software2 yang patot ada dalam lappy aku ialah, objeck dock (gambar dibawah), mini lyric (gambar dbwh), photoscape, Autocad (x bole pakai autocad 2007 ke atas - terlalu complicated sgt), Software untuk tukar Autocad (drawing ke bentuk PDF), Gom, Media Player Clasic dan winamp (untuk mp3 shja)...akhirnya,aku amek yang nama penting ja... yang x penting tuh aku uninstall ja... menyemakkan!


ini la rupa destop aku skrg...


sebenarnya yang aku nak cita ialah, 2, 3 ari nih lappy aku berat sgt.... otak aku x da menda lain da pikir selain virus.... sbb pendrive kwn2 aku mmg banyak virus....so, aku gunalah hencik google kesyangan aku tuh, dan terjumpa 1 website nih... dari pemahaman aku yg x berapa nak paham, dia suh kita tutup dulu la program yg kita x guna.... ibarat, wat apa masak lomak cili api kalo ati nak makan sambal tumis??? (ada kena mengena ka?) lagipon, website nih ajar cara window XP... tapi aku pakai window 7.... meh aku bagi tuisyen kat korang....

  1. first pegi kat button 'Start'...
  2. amek 'Help and Support'...
  3. sila taip perkataan 'msconfig' kat ruangan search tuh....
  4. ada 5 option kat situ kan??? (aku x explore lak semua) tapi korang just pilih yang ke-3 -- 'Start System Configuration'...
  5. pastuh klik ja 'Open System Configuration'....
  6. akan kuar 1 box, carik 'Startup' kat bar dia...
  7. so, tick la yang mana macam x penting sangat.... Contohnya, YM....
  8. da siap?? Klik 'apply'.... dan 'okay'....
  9. pastuh restart lappy anda....
rasa ringan la jugak kan....? oh... pemilihan wallpaper pon mempengaruhi kelembapan loading tuh.... aku pon x tau sangat nih nak mengajar owg... apa yang aku dapat nih ,just share2. la... sharing is caring, right??



gambar x da kena mengena... sekadar menunjuk theme baru untuk mozila...
(addict purple)


selain aku carik menda2 alah tuh, aku suka sgt carik widget untuk blog, download video, download lagu... macam2 aku akan wat.... x semestinya aku mengadap laptop ja.... bila cuti2 ja, aku g tolong member aku meniaga... peh! gila syok!!! aku suka!



nenek yang terrer gila nyanyi~

+ benda yang x bole ilang dari aku ialah, mp3 player... tapi mp3 aku da rosak... cepat la sem depan... coz aku da plan baik punya nak beli yg lagi hebat dari situ.... Sowi hencik PTPTN, terpaksa guna dwet tuh.... blablablabla....

Entry ari nih tutup stakat itu.... walaupon rasanya makcik2 joyah kat luar tuh x puas dengar bebelan aku, kan??? kan???


p/s ; aku x leh bosan, kalo bosan aku akan nages.... (sbb rasa sunyi) -----> pelikkan?! aku pon pelik....


6 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)