TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
budi bahasa budaya kita, bukan budaya bangla...


October 3, 2010 4:44:00 PM

aku nak tergelak pon ada cita nih.... masa naek bas tadi, bas nih pegi ke KL, tapi singgah kat tg malim... masa kat perhentian behrang, tiba2 seorang pakcik nih cakap kat sorang makcik nih... kedudukan pakcik nih adalah dibelakang pakcik nih.... ayat2 yang dapat aku tangkap adalah lebih kurang macam nih la....


"awat ngan anak tuh??? " - pakcik

"x da apa aih.... biasalah ada maslah skit..." - (makcik nih bru pas gayut... pakcik tuh dengar)

"saya anak 9 owg, semua x da masalah! " - belagak siot pakcik nih.....

"yelah, anak saya 4 owg pon x da masalah..." -makcik nih sampuk...

"abes tuh... ?" - (aku rasa macam nak tendang pakcik tuh!)

"nabi pon ada masalah... kita yg biasa nih x kan x dak??" - dari sora makcik nih didapi dia sedang menahan marah.....

lepas tuh makin sakan gado nya.... 1 bas bole dengar.... last2 makcik tuh geram, dia tnya...

"la nih, pakcik apa masalah nih??? dok marah2 saya pasai apa??" - akhirnya makcik bersuara..

"aku nak tdo!! ang bersembang dalam tepon kuat sangat!"

" la.... pasai tuh ka...??? kan senang pakcik cakap awal2....bukan saya x paham...." - aku x sure makcik tuh ada mintak maaf ka x....sbb bising sangat..

"paham,paham sendiri la! x kan tuh pon nak ajar....! hormat la... bla bla bla.... " peh!! pakcik mula naik angin!

makcik tuh pun turut naik angin... maka tercetus lah perang dunia pertama diantara mereka....

tiba-tiba, aku terbangun..... semua owg pandang.... terus pergi ke drebar.... sempat jeling kat makcik dan pakcik yg rancang gado....

"pakcik, sy nak turun kat behrang 2020, bole x??"

"apa???x dgar!!!" kecian pakcik dreber.... dia suh makcik ngan pakcik tuh stop pon, dpa masih macam tuh jgak....

bila aku rasa, pakcik dreber antara dengar atau x, terus aku amek beg.... ke depan.... penumpang lain yang mungkin dalam ati cakap aku nih buzy body, hampa seketika.... hahahahhahahaha....

sehingga kaki aku turun dari bas tuh, makcik dan pakcik tersebut masih rancak gado.....


moral of dis story ; budi bahasa budaya kita..... di mana budi bahasa nya disini.... ???

2 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)