TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
SayaSukaCaraCekguBerfikir


October 20, 2010 4:11:00 PM

Dalam bas,cikgu tanya adik Mat,


“Atas pokok ada 3 ekor burung,tetiba dtg seorg pemburu menembak geng tersebut lalu terkena sekor mati,lalu jatuh kebawah,sekor lagi terbang dan sekor lagi tetap tak lari,kenapa?"


Adik Mat jwb,”Yg lari sebab takut dan yg stay tu sebab tergamam!”


“Salah” cikgu kata,

“Yg terbang, pergi balai polis buat repot, yg stay tuned tu tunggu sana jadi saksi,tak pa cikgu suka cara kamu berfikir”


.........


Dalam kelas, cikgu tanya soalan.

" Ada 3 ekor burung di atas pokok. Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi tinggal di atas pokok?"


Adik Mat angkat tangan dan jawab, "Kosong cikgu".


"Kenapa kosong Mat?" tanya cikgu.


"Sebab 2 ekor lagi tu mesti laa terbang lari cikgu."


"Salah! Jawapannya tentulah 2 Mat, 3 tolak 1 sama dengan 2. Tapi cikgu suka cara kamu berfikir".



Sehabis kelas, Cikgu belanja Adik Mat makan aiskrim. Adik Mat tetiba bertanya,


"Cikgu, ada 3 orang perempuan makan aiskrim. Satu tu style telan semua sekaligus, satu lagi gigit sikit2, dan satu lagi jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis. Cuma satu je antara tiga tu yang dah kawin, yang mana satu cikgu?"


Tergamam cikgu dengan soalan Adik Mat. Cuba berlagak neutral cikgu menjawab,


"Yang jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis tu kot".


"Salah cikgu, yang pakai cincin kahwin laa yang dah kahwin. Tapi takpe, saya suka cara cikgu berfikir"


hehehe...



p/s ; nak tdo jap... letih balik klas... masalah yang semalam tuh malas lagi nak pikir... apapon, semua da aku da ready ngan plan a, plan b, plan c..

dan jom layan lagu hindustand nih... (tiba2 ja)



9 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)