TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
s.t.r.e.s.s.!.!.!


October 4, 2010 10:56:00 PM


2, 3 ari nih memang rasa x da mood skit.... pantang kalo ada yang wat silap skit... kang datang la angin mengamuk aku.... tapi still leh gelak2 kalo ada yg wat lawak... kunun2, tengah kontrol la tuh... aku bukan apa... stress gila.... x tau nak luah kat sapa.... ada la, 2,3 owg yang tau cita strees aku nih.... aku geram ngan spesis manusia yang hipokrit gila + pemalas + keja mengharapkan owg + pentingkan diri... even, aku nih pon spesis pemalas (kadang2 baju x basuh seminggu) , tapi kerja assigment,aku wat kot....

hangen ja aku siang tadi... yelah.. da kena wat survey kat tengah padang... (wat jajaran lengkungan), aku nih kehulu kehilir... semua owg bz ngan keja masing2, tapi ada la minah sowg nih, bole dok releks bawah payung... siap komplen... "panas la..." ... ish! aku rasa nak bagi penerajang pon ada.... geram siot!! dah la x wat keja... bila lecture datang check, pandai lak hipokrit.... sampai budak2 laki group aku pon perli2.... x rasa malu ka??? awat nya kalo wat keja???

kalo tahu benda tuh x pa.... masalahnya, nak baca total station tuh pon x tau! nak jaga muka la sgt! siap konplen lagi... "kalo aku tau kos nih susah,dok tgah panas, aku mintak kos grafik..." hey,kalo da dasar pemalas, kos apa pon ang masuk macam tuh gak....
aku bukan x nak sound, aku tunggu ari sesuai... tunggu x ramai owg... kang dia malu lak.... jangan kasi aku bukak mulut nih... kalo x, mmg ar!

masalah kedua ialah ....


aku x bole nak stdy kat dalam klas.... pendapat aku la kan, 70% ilmu yg kita dapat adalah dari dalam kelas.... dalam kelas aku dok sebelah ngan sowg budak nih.... kalo aku tulis A, dia pon A la jugak.... kalo aku padam, tulis C, dia pon padam tulis la C.... aku mengharapkan kepala hotak aku yg bengap nih la.... kadang2 aku dapat pick-up apa yg lecture ajar....bila aku x paham, kat mana aku nak rujuk??? mengharap kat budak lelaki belakang tempat duduk aku....

aku nih, terang banyak kali pon kekadang x pham2 jugak.... (dasar makan kepala ikan)....hehehehe....member sebelah aku nih baek.... tapi, aku nak gak seseorang yang bole mengajar aku.... bila aku tnya semua x tau..... bila tnya member2 lain... urm... jgan cakap la.... sampai aku pernah tnya kawan2 lain... "budak poly memang pentingkan diri sendiri ka??"

tapi, bak kata abg kesayangan aku, kat mana pon sama ja..... urm..mungkin Allah belum kabulkan doa aku sem lepas.... aku nak seorang ja kawan baik.... yang bole cerita masalah aku, dan aku bole dgar masalah dia... (bukan cita pasal cinta 24 jam)... kawan yang menghulurkan tangan bila aku jatuh.... bukan kawan yang gelak + sepak2 bila aku jatuh.... dan kawan yang aku bole pinjam bahu dia bila aku nages... (dia pon bole pinjam bahu aku - pilih ja....nak kanan atau kiri...)... senang cerita, kawan yang susah senang bersama....



x pa la.... selagi bole sabar, memang aku sabar..... banyak da aku sabar... selama nih pon asgment mengharapkan owg ja buat.... naseb baek keja group... aku pikir markah aku.... kalo x, x hingin aku nak wat...! harap2, x bawak la perangai tuh sampai keja nati....

*******************

mata aku terasa pedih.... mungkin sebab berjemur sepanjang hari kat padang tadi... aku pon nak tdo da nih.... nak bgun awal esok... study.... tinggal lagi 3 minggu sebelum final.... wish me gud luck... aku sangat takut pointer aku jatuh sem nih... (sbb banyak subjek x leh bawak).... aku pon mendoakan korang dapat pointer tinggi sem nih.... kalo yang kerja dapat anugerah pekerja terbaek.... (ada ka??? ada kan??? :P) sekian ja luahan stress mlm nih.. okay, chow!!!


aku deaktif akaun fesbuk.... bila aku rasa mood aku stabil baru aku bukak....
0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)