TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
tips putus cinta.,..


October 15, 2010 1:08:00 AM

wua... tajuk pon x bole blah! apa plak nih??? tuh la, layan lagi bila cinta... kan da terbawak2 mood tuh... hehehehe... feeling tuh... korang tau apa?? :P sebenarnya aku nak cerita sal putus cinta.... cinta + kehidupan kita nih ibarat perjudian, kadang2 menang, kadang2 kalah.... yang kalah, of coz sakit kan?? so, macam mn nak ilang kesan sakit tuh??? (aku nak mintak jd konselor lak pas nih... hikhik)... kata Cik Siti Mashitah Bt Saidin ( terkenal nih...), putus cinta da 3 part....

  1. putus cinta tahap pertama - tempoh break baru 2, 3 ari...
  2. putus cinta tahap kedua - tempoh break dah 2, 3 bulan...
  3. putus cinta tahap ke tiga - dah 2, 3 thn lepas....

korang part mn??? aku?? erk... aku masih part 2....


banyak2 part, aku rasa part 1 paling bahaya ... kadang2 macam owg sewel pon ada... kejap2 nages... kejap2 gila... korang yg masih dalam part nih, cari lak seseorang untuk d luahkan.... kalo x da owg sangat, bole lepas kat facebuk status, cam aku slalu wat.... at least, bila korang lepas kan suma tuh rasa lega skit.... jgn dok sowg2.... bila dok sowg2, mula la teringat si-ex... dan mula la sedey... bila kita sedey, syaitan suka... seelok2nya, dekatkan diri dengan ALLAH....


AMARAN - yg x bole tgok mayat, jgn gedixs klik play...


nyawa adalah anugerah yg ALLAH kasi kat kita.... jaga baik2... (video untuk iktibar, bukan kutukan)

***********************
so, antara tips-tips yg aku rasa sesuai sgt la...

1. MENANGISLAH!
korang baling la bantal ka, main tinju ka... tapi jangan tumbuk dinding... kang pecah diding sapa nak ganti.... dan, jgn baling handphone... x nak kasi aku...!

2. JGN BIARKAN KESEDIHAN MELANDA
kalo korang satu tempat belajar @ kerja ngan ex korang, try belagak macam x da apa2.... kadang2 perlu ego!


3. CERITAKAN KESEDIHAN KAMU
cerita la masalah kat kawan terdekat ngan family.... insyallah bole ilang stress tuh....


4. JAUHKAN DIRI KAMU DARINYA
kalau itu membuatmu merasa lega. Buang no henpon dia, buang la kenangan tuh sikit2....


5. MULAILAH UNTUK MEMBACA BLOG
promote blog sendri nih...hahahhaha.... sbb banyak cerita2 besh yg di post oleh blogger... skit sebnyk wat korang lupa pada ex...


6. POTONGLAH RAMBUT KAMU
Secara simbolis memotang rambut bererti mengangkat beban dari pundak atau memulai sesuatu yang baru.


7. GANTI PERFUME KAMU
korang x perlukan lg bau-bauan yang biasanya mengingatkan kembali pada hari-hari yang indah bersamanya... tukar la~!


8. HABISKAN WAKTU BERSAMA TEMAN-TAMAN
seperti berkaroke... macam aku... :P


9. BERPIKIRLAH SECARA MATANG
Yakinkan diri kamu kalau kejadian itu memang harus terjadi. Percaya pada kemampuan diri sendiri, itulah cara untuk menyembuhkan perasaan. Putus cinta memang menyakitkan, tetapi tidak separah perceraian.


***************
langit x selalunya cerah~ ingat tuh....





7 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)