TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
내 머리 속의 지우개 a.k.a EraserInMyHead


November 21, 2010 5:04:00 AM

selepas cita seducing mr perfect, a millionaire first's lurve, windstruck, dan sekarang mempesembahkan A moment to remember! cita nih aku tgok time sebelum balik raya ari tuh... huhuhu...



Jugak cerita korea. Dari tajuk pon da tau kan, 'sesuatu yang perlu diingat..'. Cita dia start bila Kim su jin (heroin) putus cinta ngan boyfriend dia. Masa tuh dia rasa cam x bole nak berfikir. Then dia singgah 1 kedai (macam 7-e gak la) beli coke. Tapi masa tuh, dia lupa n tinggal dompet dan coke dia. Bila dia da jalan separuh baru dia perasan dia tertinggal coke dia (masa tuh dia x ingat yg dia tertinggal dompet gak). Then, dia pon balik la ke kedai tuh. Masa dia bkk pintu kedai tuh, ada seowg laki(choi chul soo )berselisih ngan dia. Masa tuh laki nih tengah pengang tin coke. Pompuan nih (su jin) usya kat kuanter, tengok dia nya coke dah x da. So dia ingat lelaki nih la amek. Dengan selamber nya, dia rampas coke tuh, then minum smpai berlahak.

Masa nak naik bas, pompuan nih carik dia punya dompet. Pastuh dia patah balik ke kedai tadi. Pekerja situ bagi kat dia tin coke dan dompet. Masa tuh dia tercarik2 gak laki (chul soo) tadi. Coz, dia da terminum coke lelaki tuh. Tapi x jmpa.


Tapi dia jmpa balik hero (chul soo) kat tapak binaan. Chul soo keja situ. Jadi cam tukang kat tapak projek. Bapak si Su jin nih plak, cam engineer kat situ. Su jin selalu pergi situ carik chul soo dan bla bla bla, jatuh la cinta.


Pastuh nak kawen. Mula2 mak bapak pompuan x suka.. Tapi bapak su-jin nampak betapa care nya chul soo jga anak dia, akhirnya terbuka pintu ati. Actually, time tuh su-jin pengsan.


Bla bla bla kawen la depa… wua.. Serius cakap! Romantik, sweet, loving gila!! Ada part yg aku suka- Chul soo ada beat ngan su jin. Teka daun terup. Kalo kalah kena ciom. Konfom2 la kalah kan? Adey… sweet gila…

1 ari, Su jin rasa pelik. Dia cepat lupa. Sampai jalan nak balik umah dia pon dia x ingat. Then, dia pergi jumpa doktor. Pastuh, doktor sah kan dia kena alzheimer.


Masa nih la part sedihnya.. Bila 1-1 memori dia ilang. Ada 1 masa, dia tak ingat yang dia dah kawen. Dia pegi layan ex-bf dia… masa tuh la husband dia (chul soo) terasa - Su jin x cintakan dia ka? Ada 1 ketika, dia kencing tanpa dia sedar. Dah la depan mak ayah dia. Adik dia terjerit sebab cam x sangka la. Chul Soo terus tarik bini dia, masuk dalam bilik. Sibsuami nih, bukak baju dia sendri, lap air kencing isteri dia. Hello? Ada owg cam nih x? kalo ada tinggal no tepon kat ruangan komen eh.. :P


Kadang2, Su jin ingat, kadang2 dia x ingat langsung. Bila dia ingat tuh lagi sedih la. Masa dia masih ingat, dia tulis 1 surat kat suami dia. Dia cakap, dia syg sgt kat suami dia. Sebelum makin banyak memori ilang, lebih baik dia pergi.


Suami dia meraung la..cam owg gila. Pastuh, ada 1 surat lagi dia antar untuk suami dia. Kali nih ada alamat, dr mana datang surat tuh. So, Chul soo pon carik la dia balik. Dia bawak Su jin pegi kedai yg mula2 depa jmpa. Dalam kedai tuh, Chul soo sambut dia ngan tin coke, doktor yg rawat su jin jadi pekerja kuanter, mak bapak su-jin pon ada dalam tuh. Masa tuh su-jin ingat. kenangan yg x boleh nak lupus.. Sedih kan?




p/s ; walaupon cita nih x wat aku menangis cam windstruck tap jalan cita dia sgt sweet~


4 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)