TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
내 여자 친구를 소개합니다


November 13, 2010 5:07:00 AM


ingat lagi entry a millionare firt's luv? selepas cerita tuh, cerita windstruck pulak (내 여자 친구를 소개합니다, Nae yeoja chingureul sogaehabnida - a.k.a Yeochinso (여친소), literally "Let me introduce (you to) my girlfriend") cerita nih besh. ari tuh, aku rembat member aku nya hard disk. ada plak cita nih. aku amek ja. tapi x tgok pon. tadi tergerak ati rasa nak tgok.. huhuhu... besh gila... nak tau cita nya???


kalo nak tau cita panjang, kak chik2 dan abg chik2 bole klik sini. tapi kalo nak tau cerita dalam versi aku pon bole... hehehe...Yeo Kyung-jin (heroin) berkerja sebagai seorang polis, bercinta ngan Myung-woo (hero) yang berkerja sebagai cekgu. sweet sangat! pompuan nih agak kasar tapi bercinta ngan lelaki, bukan lembut tapi sopan dan cool! kebiasaanya, Myung-woo akan teman Yeo Kyung-jin wat kerja.. kira sama2 tangkap penjenayah. sweet kan? Myung-woo seorang yang romantik. selalu lukis ikon2 kartun comel dalam buku.. sweett... Myung-woo pernah cakap, kalo dia mati, dia nak jadi angin (wind).




klimax nya, bila Yeo Kyung-jin berhadapan ngan penjenayah yang berbahaya.Myung-woo plak datang dengan niat nak tolong, tapi secara tak segaja, Yeo Kyung-jin tertembak Myung-woo. masa tuh.. wua.... berdosen2 air mata aku kuar!~ sedih sangat... Yeo Kyung-jin cuba bunuh diri, macam2 cara.. sampai terjun bangunan. tapi macam ada ja menghalang. satu hari Yeo Kyung-jin perasan yang roh Myung-woo datang dalam bentuk angin. penuh 1 bilik Yeo Kyung-jin letak kipas kertas. tunggu roh Myung-woo. Yeo Kyung-jin caya, yang hantu dapat idop dalam masa 49 hari ja. so, dia set kat kelender expired date Myung-Woo.



dalam masa tempoh tuh jugak la Yeo Kyung-jin macam da x kesah pasal hidup dia. x kisah kalo mati ka apa ka.. 1 hari dia kena selesaikan 1 kes, dan kena tembak (ngan owg yg dia salah tembak boypren dia), masa dia koma, dia jumpa Myung-woo. tapi Myung-Woo suh dia balik. dunia dia lain! masa tuh Yeo Kyung-jin nages, dia x kesah macam mana Myung woo. yelah Myung woo nak Yeo Kyung-jin teruskan hidup. lepas ja dia sedar, baru dia tau hari tuh adalah hari ke 49.

dia balik ke umah time tuh. memang roh Myung-woo datang. wua sedih siat part nih!! Yeo Kyung-jin mintak Myung-woo jangan pergi. tapi mana bole kan? Yeo Kyung-jin nak ikut... tapi Myung-woo x kasi... sedih!! (x leh truskan lagi)



Myung-woo ckp, nati Yeo Kyung-jin akan jumpa macam Myung woo... yang ada sprit macam Myung woo... aku x mau!! (suka2 ati plak kan??) sebab hero yang hanti Myung-woo x hensem,... de end la!!

apa pon, cita nih sangat sedih!~ sangat menyayat ati.. aku rasa aku nages mengalahkan time aku putus cinta lagi... ntah...aku nak macam nih, bole x??



p/s ; aku suka cara hero tunjuk kasih sayang dia dalam pilem nih.... sweeet!


12 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)