TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Lagi-LagiCekguShida


November 29, 2010 4:14:00 PM

first of all, aku nak mintak maaf. mana tau dalam entry nih akan menyinggung mana2 pihak. tujuan entry ini jugak bukan mengaibkan sapa2. cuma nak kita semua berfikir (termasuk aku sendiri). atcually, pasal cekgu shida putus tunang nih, aku dapat tau semalam. bila bukak ja, blog, penuh entry pasal cekgu shida putus tunang. sapa yg x tau tuh, bole seacrh hencik google...

apa yg aku kesalnya kat sini, kenapa ada yang mengaibkan cikgu shida. kadang2 aku nak tergelak ngan masyarakat kita, suka mencemuh menda2 yang rasanya x penting untuk dicemuh. cikgu shida jadi cam nih, maybe disebabkan putus tunang. sapa tahu apa yg dia rasa sekarang? sapa tau dugaan yang dia hadapi? tak! nih la,salah satu dr cara dia, untuk happy kat dri dia.. sapa tau?

kita yang x tau apa2 nih, senang2 ja tuding jari... "owh, cekgu shida nih sakit mental la...". penah tak, cuba bayangkan ditempat dia? macam mn frust nya putus tunang. perlu kah aku g tau, tunang atau ertinya ikatan untuk berkahwin. bak kata Ina (naim) masa putus tunang ngan mawi dulu - "putus cinta sakit, putus tunang lagi sakit!"

x payah la, blajar tinggi2 setakat masuk universiti tapi x tau apa tuh "don't judge a book it's cover". owh! perpatah tuh, adik aku yg darjah satu pon tau! tak payah kita nak mencemuh owg tuh macam mn. biar kan dia ngan cara dia. dr dia wat benda2 yang x senonoh, lebih baik dia wat miming cam tuh.

yang herannya, dato'-dato' VVIP kat luar sana, yang makan harta anak2 yatim, yg menindas owg susah, kita x mencemuh plak kan? lawak btoi, owg kita nih! mesti ada yg cakap, cekgu shida nih, seorang pengajar. kena bawak model terbaik. abes tuh pemimpin? x kena bawak model terbaik? fikir la!

so, selepas berfikir apa yg anda rasa? x kesah kalo x suka, tapi x payah nak mengata2 cekgu shida. at least dia ada mengajar untuk anak bangsa kita jugak! kita yg mengata nih, ada wat sesuatu untuk bangsa kita?


p/s ; bole bayang macam mn sakit putus tunang...


17 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)