TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
TimaKasih,Ayah =)


November 22, 2010 11:30:00 PM

tadi, ada gak berapa blogger tnya aku, senyap ja.. pegi mn? tadi kuar makan ngan family. suka sgt! bukan pasal makan, tapi dapat luang masa ngan family tuh. yang tuh lagi besh. almaklum la, masing2 sibuk. abg da nak balik shah alam esok.

ayah slalu macam tuh. kalo aku nak balik poly pon, mlm tuh mesti ajak kuar makan. besh! yg lagi besh nya, mengadu kat ayah tadi. pasal henpon cap ayam aku tuh. siap ikat getah lagi dah. ayah terus cakap, nak ka? jom pegi beli skrg. tapi tadi x da yg aku berkenan pon. almaklum la, aku kan cerewet skit. bila2 nati kuar pekan, baru beli.

aku pon ada bg slip bank (kena bayar yuran poly). sebenarnya rasa serba salah bila ayah bayar. ntah la.. sejak umo aku masuk ja 20 tahun, aku tekad nak idup sendri. nak pakai dwet sendiri. tapi kadang2 sesak gak. paham2 la student. sebab tuh aku x berkawan ngan budak2 kaya atau anak2 dato'. sebab aku x mampu nak beli pakaian mahal atau henpon canggih macam depa tuh.

ayah selalu pesan, kalo nak beli apa2, pakai duit sendiri. kadang2 terasa gak. yelah, anak owg lain, mak bapak slalu support. lama2, aku paham.. aku pernah teman ayah aku wat kerja. betapa keciannya ayah tengah panas, carik dwet nak sara anak2. (nak nages!! wua!!)

sebab tuh masa x belajar dulu, aku keja. x sampai ati nak mintak dwet ayah. sampai sekarang pon, even cuti sem, kawan2 ajak kuar, aku malas. tak da dwet wat cara x da dwet.

1 benda yang aku suka lagi pasal ayah. kalo cita masalah kat dia mesti dia paham. baru nih, aku x leh jawab exam. aku cakap kat ayah, "ayah, adik x leh jawab final tuh. kalo pointer adik turun, sowi..." tau apa ayah jawab? "eh, xpa kalo repeat pon... budak2 pandai semua pernah repeat paper".. cis... wat lawak bleh! kadang2 ada cita masalah ngan kawan2. macam biasa la, ayah mesti masuk dan sokong anak dia.

ayah sanggup jual salah satu dari company dia, bila abg sambung master dan aku sambung dip awal tahun nih. sebab nak pusing dwet. sedey kot.. ayah, kalo bab kewangan, pandai pikir kedepan. owg bisness kan? tapi bisness kecik2 ja kot. sikit2 tersentuh bila pengorbanan ayah tuh.

pernah aku tengking ayah, tahun lepas. ayah marah dan terus bagi penampar jantan. peh~ sakit siot. lepas tuh x berani nak tengking sora lagi.. "ang tuh anak ayah. pompuan, x bole tinggi sora!"

abg aku ada bg tau, ayah risau bila aku dok perak nih. almaklum la, dok umah sewa, x tau anak dia wat apa. risau aku tak pakai tudung ka, bergaul ngan bdk2 x tentu hala. walaupon, aku berkawan ngan bdk2 free hair skali pon, skali pon x terpikir nak buang tudung. masih ingat mak bapak lagi. ayah x yah risau la pasal tuh.

bila umo da masuk 21, ayah ada cerita pasal kawen. sedih. ayah slalu pesan, cuti2, x da keja belajar la masak. nati nak kawen senang. hehehehe.. malas la... :P.. bole bayang, kalo aku kawen nati mesti aku nages guling2...

masa aku pengsan kat bazar ramadhan, ayah la dukung bawak balik. pastuh ayah jugak teman pegi check rahim. sedangkan, aku malu gila kot. pasal hal2 pompuan ayah lagi tau dari mak.

kalo ikutnya, rasa x puas ati ja ngan ayah. kadang2 rasa tak adil. ayah x bagi itu, x bagi ini. tapi, walaupon aku tak pernah cakap, aku memang sayang ayah. aaaa.... tak leh teruskan dah... :'(

sayang ayah.. tima kasih, ayah...


p/s ; ayah la yg terbaik antara semua ayah kat dunia nih!

12 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)