TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
UmahBaru!!


November 24, 2010 5:52:00 AM


tada!!!! ha, lain tak?? lain kan? kan?? hahahaha... itu la keja malam tadi. sebenarnya ada niat da nak ubah umah dari sebelum cuti lagi. kan aku cakap, aku nih cerewet. hahahaha... tak pa, template ja kan?

tema hitam tuh, tetap x bole lari... haish~! nak wat cam mn, aku mmg suka kaler tuh. kombinasi ngan kaler pink lak. kalo kaler itam tuh, aku taksirkan keberanian dan pink tuh aku tafsirkan kelembutan. ha, tgok! sampai kesitu aku berpikir... tuh namanya, think out-side! hahahaha

part paling mencabar sekali (macam wat pilem plak!), masa wat header. sebab, bila kita pilih template2 cam nih, nak match kan ngan header kita mmg susah. setelah berpikir, dan berapa kali masuk jamban sebab berpikir, akhirnya aku dapat idea cam tuh. nak cita pon x tau.. aku nih bukan la pandai mngedit. harap guna photoscape ja.. tuh pon, masa nak crop picture, dr paint ke power point, sampai la photoscape balik. masuk picnic dulu sebelum photobucket. paham ke idak~ wat-wat paham suda.. :P


ha.. kalo perasan, banyak jugak widget2 yang aku buang. sebenarnya, x suka nampak semak2.. (cewah, pdhal bilik aku selerak cam tongkang pecah!) so, aku cari altenatif lain, untuk sekali-kan semua tuh dalam satu. tapi, code HTML tuh mmg x bole lari la... aku x leh idop ngan code2 tuh.. hahahaha..

dan naseb baik la semua tuh dapat diselesaikan oleh hencik kesayangan aku nih. aku mmg sayang la kat dia. kalo dia x da, bole mati aku... tentu lak hencik google. aku nih, jenis berat mulut nak tnya owg... hahahahah... bohong tuh! bukan, kalo jenis2 macam edit2 nih... aku lebih suka explore menda tuh sendri. so, aku akan ingat sampai bila2.. dulu, masa aku wat blog, x reti kot nak tukar template. tapi, dunia di ujung jari kan? klik ja. (assigment aku slalu dapat award terbaik pon hasil carian intenet gak)

so far, aku x berminat nak bukak kelas tutorial, walaupon ramai tnya pasal nak edit blog nih. kat shoutmix, menda bergerak2 tuh, bla bla dan bla bla... tapi, aku bukan la kejam sangat, kalo nak tau contact aku kat fesbuk (blog punya), atau kat formspring atau, boleh email aku kat lautan_teh@yahoo.com dan lautan.teh@gmail.com. okay...??

walaupon aku kedekut ilmu, tapi ilmu tuh bukan la ilmu aku pon... sharing is caring right? okay.. done!


p/s ; nak sambung tgok step up 3D..


18 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)