TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
감사합니다 Ayah!


December 1, 2010 8:35:00 PM
wua! senang ati nih!~ tau napa? ada besday present! walaupon awal 4 ari, tapi rasa besh sgt! (sbb ssh nak dapat adiah - so excited lebih) ingat lagi tak entry yang ayah aku da janji tuh? dan awal2 bulan nih menunggu la aku ngan janji ayah ; "tunggu ujung bulan..".

atcually tadi, janji nak pegi beli barang ja.. ala, beli shampoo, pencuci muka ja.. benda yg penting dulu. nati dapat ptptn baru aku nak beli sabun basuh baju, kasut baru, bla bla.... dalam keta, ayah tnya ;

"adik budget nak beli henpon brp?"

... so, aku suarakan hasrat sebenar aku.

"urm, ayah... nati dulu pon x pa henpon tuh. rasanya bulan nih ayah banyak pakai dwet. nati abg nak konvo lagi. ayah nak kena pegi kl lagi. semua tuh pakai dwet.."

tapi, jawapan ayah...

"tak pa... ayah ada dwet...."

"ayah, adik nak broadband... henpon lambat pon x pa.... itu la hiburan adik, ayah... " <---memujuk!

so, ayah tnya..

"berapa harga broadband ang...?"

"rasanya seratus lebih.. tak sure plak.."

ayah hanya balas, "kita tengok nati...."


************

(sampai kat shopping mall )

"henpon nih cantek... okay dak adik? " . sambil tunjuk henpon jenama nokia kat aku. dalam ati,

"nak hepon nih...!!!"

"okay, wat bil..." <-- bila ayah cakap ja cam nih, terus senyum lebar aku. dah tuh siap tnya broadband lagi.

broadband, esok baru pegi maxis centre. so, dapat 2 in 1! bukan nescafe ja tau!


***********************

masa perjalanan balik tuh, ayah ada cakap...

"tak da ayah kat dunia nih nak musnahkan idop anak dia sendiri (sebab dulu aku sgt kurang ajar ngan ayah aku. rasa cam ayah aku x pernah bg peluang untuk aku tentukan idop sendri- tapi skrg da matured..da paham semua tuh!). ayah tau apa yang ayah atur untuk ampa. sebab dulu, ampa x matang lagi nak wat keputusan. la, ampa da bole pikir sendiri. kalo ampa ada keja bagus pon, ayah da bersyukur. bukan nak dwet ampa pun. cukup doa anak2 bila ayah mati nati..."


aku rasa nak menagis ja time tuh...


p/s ; henpon aku x mahal pon.. x 4 atau 5G, tapi itu hadiah ayah aku untuk besday aku yg ke 21.
itu yang penting. tak tertnilai kot!


ayah, sarang-hae!


*감사합니다 (kamsahamnida) = terima kasih

11 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)