TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
MenungguCerah


December 3, 2010 4:30:00 AM

disaat aku menaip nih aku berada di surau KTM. dok blur. pikir nak pi mana pulak. apa pon, aku tunggu cerah nati baru gerak. sangat-sangat-sangat bahaya gerak sowg2. aku jangka ketapi sampai pukul 6 pagi. okay la skit, da subuh kan.. nope! pukul 4 da sampai!

actually, sebelum naik train tadi (kat alor star) aku terpandang sowg mamat nih. 2 sebab kenapa aku usya dia (rasanya dia x perasan aku usya dia). first sebab dia pengang baby-maybe adik kecik dia kot. second, rupa dia yg chiness look! ada aku pernah gtau, yg aku suka tgok mamat chiness look @ korean look..? hahahaha.. aku usya smpai adik beradik dia. ada sowg adik lelaki dia, muka nak dekat sama. then mak dia, cantek! no wonder la anak hensem cam tuh! aiyark!~ tergoda, seh!

pukul 2 pagi,dalam train, aku terjaga sebab ada sowg budak pompuan nages kat blakang. da terjga, susah nak tdo. then, rasa plak nak jejalan kat ketapi panjang gedabak tuh. pegi la kantin, oder nescafe ais. otw nak balek, tersempak mamat tuh~ kali nih aku senyum kat dia.. eh, bukan senyum mengoda tau! just senyum biasa.

pukul 3.25 pagi, petugas KTM datang kat aku. nak bg tau lepas nih stesen tanjung malim. aku plak tnya soalan bengong ;

"owh, da nak sampai eh?"

then, sampai ja stesen, turun la berangkut beg yang berat gila! (x tau aku sumbat apa ntah) ngan beg kertas lagi dan beg laptop sandang kat belakang.

bila first sampai stesen, tempat pertama aku nak pegi, toilet! nak terberak kot! tau2, bilik air kunci! babun btoi. then, aku lepak2 sat kat koridor sambil tgok parent atau kawan2 amek penumpang yg turun tadi. (gaya aku pon macam tunggu gak la)

tiba2, ada suara...

"tunggu sapa?"

aku pandang ja.... omg! mamat tadi!

"tak.. x tunggu sapa2..." (then aku tergelak sendri. pastuh aku pikir, kat mn lawaknya? cis! haha)

mamat tuh pon nak pegi toilet. then, bila muka dia cam frust semacam sebab x dapat lepaskan hajat, aku plak tgor...

"toilet kunci kot..."

"ha'ah! haram btoi... dah nak terkencing nih..."

(hahahahaha,... )

aku teruskan la aktiviti melenggung aku (masa tuh x perasan surau x berkunci). bila kawan dia datang, dia datang kat aku..

"awak, nak tumpang tak? awak nak balik behrang kan?"

dalam ati aku tnya - sejak bila lak dia tau aku nak balik behrang? dia dengar aku sembang ngan amma kat stesen alor star ka?

"jom la awk... ada seat kosong."

then, aku teringat sms ayah yg baru tiba 3 minit sebelum tuh...

"erk.. x pa la awk... tima kasih..."

macam mn pon hensemnya awk, tapi awk tetap lelaki, dan aku pompuan. huh, bahaya tuh! lepas ja dia pegi, terus masuk surau (setelah menyedari surau x berkunci)

erk, sebenarnya otak masih tengah blur. nak tunggu siang lagi... pukul 3 petang nih baru daftar kot... lama tuh~ wua... harap2 x da owg yg cuba apa2 kan aku kat surau nih.. sumpah! aku takot, tapi terpaksa berani kan diri. jgn tnya kawan2 aku, mana.. huh....(aku da siap perfume kat sebelah.. in case jadi apa2, aku spray ja kat mata.) - jauh x aku pikir? hahaha


p/s ; aku suspek mamat tuh satu poly ngan aku. ari nih yg daftar sem 3 dan sem 6. so dia sem brp??



x larat nk bw.. letih...
14 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)