TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
PertandinganPerniagaanMalaysiaAntaraIPT 2010


December 13, 2010 8:05:00 PM

yuhuu!!! aku sekarang tengah mood nak bisness nih..knp?? ha, semuanya gara2 nih la... "Pertandingan Perniagaan Malaysia" peringkat ipt 2010. yang nih julung2 kali diadakan tau! kiranya yang first la.. anjuran UniKL dan Mara. Sponsor dia pon ramai. aku x ingat.. yang aku ingat nya, salah sowg sponsornya adalah KFC. hahaha.. (sbb last nati kami dapat makan free dr KFC).. hehehe... bab makan ja ingat, kot...

aku mewakili ipt aku iaitu, politeknik. meh nak cita skit pasal pertandingan nih. seramai 150 pasukan yang dipilih bertanding berdasarkan pernyertaan 150 yang pertama. tapi, masa semalam daftar, hanya 100 pasukan ja. ada yang tarik diri. bagus la.. hahahaha.. kurang la skit saingan...

okay, aku cita plak apa yg kami kena wat... setiap pasukan akan diberi 600 hinggit dalam bentuk produk (macam2, ada jus, minuman, mknan, minyak, dll) dan kami kena jual produk tuh. jual di seluruh kawasan kl. lepas dapat dwet hasil jualan tuh nati, akan di tolak ngan kos2 (contohnya ; tambang lrt, mkn dll) so, baki tuh la untung bersih... wua! budak engineering amek akaun da! hahahahaha

nak tau kenapa aku macam owg gila nak masuk pertandingan nih. of coz la sebab dwet! hadiah pertama ; 10 ribu henggit!.. hadiah kedua ; 7 ribu henggit! adiah ke tiga ; 3 ribu henggit... dan hadiah ke 4 sampai ke 10 ; 2 ribu henggit!... tapi, apa yg lebih penting adalah pengalaman yang tak ternilai ngan dwet tuh~ kan? kan?? (tapi kalo berserta dwet, ok gak tuh kan? :P)

so, selama 10 ari aku akan berkampung kat kl nih... so, kalo ada nampak muka aku kat kawasan2 kl tuh, sila la datang membeli produk2 dari aku dan group aku ja tau! suport la aku~! hahahaha.... :P kat bawah nih, ada la jadual aku sepanjang program berlangsung.



p/s ; wish me gud luck eh!! aku nak 10 ribu tuh! hahahaha



8 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)