TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
AkuSakitPerut!


February 3, 2011 9:58:00 AM


aku nak update semalam, tapi kebuntuan idea bila perut aku sakit... aik? idea tuh tang perut ka? hahahahaha... aku nih, kat mana-mana tempat pon ada idea... lebih-lebih lagi kat perut tuh.. kalo perut lapor, aku da tak dapat nak pikir... kalo perot kenyang pon aku tak dapat nak pikiq jugak.. abes tuh, waktu bila aku berpikir? erk... jap-jap aku nak pikir balik...alah! tak boleh pikir la... perot kan tengah sakit! ngeh ngeh.... mengong!~

balik cuti raya cina nih, ayah aku cerita satu story. tau apa kebendenya? cer citer, cer citer... ayah aku pegi beli laptop kat adik2 aku yang berumur 12 tahun dan 13 tahun. aku nih, of coz la tak bersetuju. sebab keluarga kami bukannya keluarga yang agak senang. lagi pon, abg aku yang sulung baru wat master. banyak nak pakai dwet.. aku lagi.. adik2 aku yang bawah tuh semua skola..

aku tepuk dai bila ayah aku gtau. dia cakap, dia beli jenama dell, but kosong inside! adoi... ayah aku nih pon satu... men beli ja... pastuh baru kalut nak letak tingkap... yang lagi aku geramnya, bila dia ckp cam nih ha...

"laptop tuh 2gb..."

pdahal kalo aku tanya 2gb tuh apa pon tak tau. aku tak tau la ayah aku pakai processor apa, hard disk dia brp... ? bila beli cam tuh, tak dapat la free gift... akhirnya, tetikus aku la jadi mangsa nya... hadoi....padahal aku tau dah, budak-budak tuh game ja.. tak da keja lain..buktinya selepas seminggu laptop tuh hang sbb ada virus.. hahahahahahaha

kadang-kadang aku cuba berfikir (time aku x sakit perut), budak2 zaman sekarang nih pelik2 sungguh. zaman-zaman aku mana reti main game-game zombie kejadahnya tuh. masa2 aku kecik2 dulu (ada unsur-unsur kebuasan melampau), panjat pokok rambutan, mandi sungai sampai lemas (tak lemas tak berhenti), pegi curik buah owg, main aci sembunyi sampai antu kejor la... tahap kebuasannya tuh sampai kalo jumpa kerbau, aku boleh pegi peluk kerbau tu! ha, dasat x dasat? dasat giler lerrrr.....


yelah, zaman da maju... tak macam dulu... aku dulu belajor menaip darjah 3 ka, darjah 4 ntah. nak menaip tuh, tekan satu-satu ha... satu perkataan amek masa 5 minit. yang aku geramnya, da sampai 1 karangan siap, cekgu aku pegi padam, suh aku taip balik... yelah, dia nak pegi sambung dating ngan cikgu pafa kelas petang. harun sungguh....

tapi budak sekarang, belajar menaip dari dalam perut. buktinya, abes tali pusat mak dia dia wat keyboard dalam perot... aik.. apa aku merapu nih? erkkkkk

aku sakit perot la... tak dapat nak taip lg... aik, ada kena mengena dengan tangan ka? hehe.... saja ja, nak berbalik pada tajuk asal.... damn... damn.... hahaha....


p/s ; aku slalu mandi sungai kechik-kechik dulu, tapi still bodoh piang tak reti nak berenang! aiyark..


18 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)