TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
SyurgaCinta


February 7, 2011 8:03:00 PM


okay... cita nih aku tengok da lama da... start kuar ja cita nih, terus pegi tgok pawagam. masa tuh, naseb baik sebab ada hamba Allah nih, nak belanja aku. alang-alang nak belanja, aku demand skit.. nak tempat duduk couple seat.. hahaha..

aku sebenarnya ada soft copy cita nih. aku amek ujung tahun lepas, dari sapa ntah. tapi x boleh bukak, coz dalam bentuk rmvb. Media player classic aku wat hal. so, cuti raya cina ari tuh, aku download ja VLC.. apa menda aku cita nih? hahaha... lantak, korang baca la sampai sudah!

sebenarnya, aku tertarik dengan beberapa ayat dari filem nih.. antaranya ialah :

"kadang-kadang Allah ilangkan matahari, lalu Allah hadirkan guruh dan kilat.. kita tertanya-tanya mana perginya matahari... rupanya, Allah sediakan pelangi untuk kita.. "

"cinta dan hati saya hanya untuk orang yang benar-benar ikhlas menyayangi saya...
bukan untuk dipersendakan..."

"Jodoh terbahagi kepada 3.. pertama jodoh dari syaitan. kedua, jodoh dari jin. dan yang ketiga, jodoh dari Allah... "


aku sangat suka ayat yang kedua tuh... ha... okay la... aku nak sambung tgok movie lain plak.. sambil wat asgment yang tertangguh. adoi... naseb la student... :P


ayat yang aku sgt suka! ;

"jika seseorang itu pernah hadir dalam hidup saya dan menjadi sebahagian daripada saya. tetapi, atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi... Jangan terlalu sedih... Terima lah kenyataan itu... Sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan saya. Jadi, saya redha.."



8 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)