TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Tabiat-TabiatPelikAku?


March 3, 2011 10:42:00 PM


sepanjang aku idup dalam angka 20-an nih, baru aku perasan perkara-perkara pelik tentang aku... aku sendiri pon kadang-kadang tak sedar apa yang aku wat... setelah ditegur oleh member-member baru aku perasan kepelikan tuh...apa yang yang pelik sangat tuh? ha? i dun no tooo... :P



1. Suka Tgok Wallet Lelaki.
naseb la setiap bf aku.. aku mesti nak tgok wallet kaum adam nih... dan selalunya tak kan dapat walaupon bf aku...wallet ayah aku pon aku tak dapat tengok... hadoi... tapi masih tak mengalah, kawan-kawan aku yang lelaki pon aku da mintak nak tgok... pon tak kasi... aku sendiri tak tau kenapa excited gila nak tgok wallet lelaki...macam dalam tuh ada sesuatu yang besh ja... hehehe... kalo dekat kuanter, aku akan jeling-jeling tgok... apa la rahsia sangat wallet lelaki tuh?



2. Tinggal Lauk Untuk Diratah
kalo aku makan nasik berlauk, dan setiap kali makan mesti nasik yang akan abes dulu... aku akan tinggalkan lauk tuh agak banyak untuk diratah selepas makan... benda pelik ini aku tak pernah perasan pon aku wat sehingga la member-member rapat aku tegur,

"oi...asal x makan lauk? membazir ja...."

"aku makan last la...."



3. Suka Berada Disebelah Kiri Bila Bila Berjalan
tak kira la jalan ngan sesapa pon, ayah aku ka, member aku ka, bf aku ka, aku mesti akan berada di sebelah kiri owang tuh.... aku sendiri pon tau.... kalo aku berada di posisi kanan, aku mesti lari ke kiri...



4. Suka Conteng Buku
aku rasa yang nih tak da la pelik sangat kan? hehehe... aku dulu, siap ada 1 buku conteng yang aku bawak kemana-mana.. buku nih dalam nya bukan ada apa pon... ada puisi mengarut-mengarut.... cebisan lirik lagu.... atau contengan nama sendiri.... kadang-kadang aku pon tak tau kenapa gatai sungguh la tangan nih... tak reti dok diam.... kalo dalam klas tuh, sampai ke buku owg sebelah pon aku menyontengnya... hahahaha... naseb la ye... :P

antara femes qoute yang aku suka tulis - life is like a box of chocolate... you never knew what the taste its, after you open the box...




5. Suka Dok Tepi Tingkap
aku pernah gado ngan sowg mamat nih masa naik ketapi... coz dia dok tempat aku (tepi tingkap)... tak kira la naik bas atau ketapi, sama ja... 2-2 aku suka dok tepi tingkap... sebab aku suka tgok pemandangan luar dari tgok pandangan orang sebelah....


pelik ka aku nih? x da la sangat kan? kan? hahaha... yang pelik tuh sebab owg tak pernah tgok kita wat... itu yang nampak kepelikkan tuh.... apa pon, aku masih lagi manusia normal... hahaha




p/s ; seharian tdo macam owg gila~

15 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)