TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Akhirnya!


May 1, 2011 6:37:00 PM


oke! dengan ini den nak umumkan, tamat la sudah kerja-kerja pembinaan yang berlaku di belog den ini. sepanjang 2 hari bertungkus lumus, maafkan la den la yo... sebab tak sempat nak blogwalking.. tapi ada 2, 3 blog yang sempat den terjah.

tak mau cakap nogoghe dah! huh, tak reti aku ish!

penat edit belog nih. tambah-tambah da 5 bulan aku tinggal belog nih. bila nak start balik, rasa cam kekok ja... yang besh nya, pukul 4-5 pagi dok baca code-code HTML yang fening-fening tuh... kalo nak baca buku cam nih, memang jangan harap la... awal-awal da surrender.. =p



part yang aku paling rasa susah nak wat ialah transparentkan gambar... al-maklum la, aku tak belajar adobe photoshop kat kedai makan dulu... berkali-kali wat tak menjadi. dari pagi sampai la ke malam... dari malam patah balik ke pagi... dan akhirnya, berjaya jugak! yes yes! hasilnya...

gambar dia atas nih adalah untuk mengantikan shoutbox lama (gambar dibawah).

"kenapa still wat gambar itam putih?"

ha! kalo ada owang tanya soalan nih, ini jawapan aku.

-aku pon tak tau sebab apa. *pang* keh keh keh



dah... jangan dok usya pulak model kat atas nih lama-lama... hahahaha. jom kita view rupa blog aku sebelum nih...



sebelum belog nih pon ada lagi... cuma aku tak sempat nak print scrin layout tuh.
waktu nih, first time wat header ooo... keh keh keh.



ini yang paling lama aku pakai. aku masih kekalkan itam... kenapa itam. jawapannya kek sini.
header yang aku wat tuh pon transparent gak.... tapi waktu tuh bengap tak tau pakai adobe photoshope...
tahu tak aku pakai apa? -paint- (seminggu aku wat menda tuh) =p



wua.... belog sapa nih... comel tak? comel tak? (sapa cakap comel dapat seposen).... keh keh keh. header tuh aku wat sepanjang hari.... dan shoutbox tuh aku wat satu hari, satu malam... so, total keseluruhan edit belog adalah 2 hari lebih... aku cuba kurangkan widget dan simpan (hide/show)... dan harapnya lebih kemas dan teratur... dan belog aku masih diparas yang selamat - iaitu 69.99KB... nak timbang belog ampa jugak? aaahhh.. nyebok ja.... klik sini.


sebarang pengkomenan boleh la wat kertas kerja kat bawah, oke? =p


p/s ; suka tak? suka like la... seponsen mintak kat mak masing-masing... hahahaha

18 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)