TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Kawan


May 23, 2011 6:43:00 PM

kawan? kawan bukan waktu senang ja kan? bukan waktu cantek dan gorges ja kan? bagi aku, kawan la yang paling rapat ngan kita selepas mak bapak. kenapa aku cakap macam tuh? kawan la buat aku gembira dan sakit ati.


1. Bila tak tau nak buat pilihan, kawan lah tempatnya.

Leman : "oi! teman aku pi beli spender.."

Husin : "awat pulak ngan spender hang tuh?"

Leman : "aku rasa spender pink hang tuh cantek... bekenan sungguh aku...aku nak beli macam hang punya tuh la."



2. Buat peneman bila gubra

Minah : "Weh, besok aku ada blinde date ngan Fahrin Ahmad. teman aku na, na..."

Joyah : "Penakot piang la hang nih. Nak pi date pon ajak orang!"

Minah : "Alah, nati aku suruh Fahrin Ahmad belaja ang KFC Chicken Chop"




3. Memahami jiwa raga

Samdul : "weh.. tak yah la dok nages lagi... dah sampai ajal dia kot.."

Kasim : "aku tak boleh la, Dul... sedih... aku sayang dia sangat. tau-tau mati macam tuh ja... Celake betei pemandu keta tuh..."

Samdul : "ala...tak pa.. nati aku beli kucing parsi yang lagi cantek dari tuh.."




4. Kawan segala-galanya, awek/boiperen bukan sapa-sapa

Boiperen : "tak boleh la, yang. i dah janji ngan kawan i, nak pegi main futsal sama-sama."

Gurlperen : "alah.. besday i pon u tak boleh datang ka? futsal u tuh, bila-bila masa ja boleh."

Boiperen : "tapi group futsal i dah sampai final.. time besday u tuh... sayang, hepi besday!"

Gurlperen : "pegi mampos!"

tuttt...tuttttt



mesti hati kita boleh terkecik secara tiba-tiba bila kawan (besh fren pulak tuh) boleh tegur orang lain, boleh tegur boiperen sendiri, tapi tak pernah tegur kawan kat fesbuk. padahal, boiperen, hari-hari jumpa.
kawan, jumpa hari-hari kat fesbuk pon wat derk ja...


p/s : apa kata kita bakor ja fesbuk tuh?

Labels:

31 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)