TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Kotak Hati


May 9, 2011 11:02:00 PM


terima kasih dengan kata-kata semangat tadi... terima kasih banyak-banyak...
dalam hidup kadang-kadang rasa tak kuat, bahkan rasa tak mampu nak pikul dugaan.... kita semua diuji...
*menda ntah aku cakap nih*

masa tengah strees tadi, aku carik something untuk buat.. godek-godek, aku terjumpa Kotak Hati...

(maaf, gambar sangat jelas disebabkan Iphone 14 yang terlampau cangeh..)


"apa kebendanya Kotak Hati tuh?"

"kotak hati ini, tempat aku kumpul segala surat, segala kenangan aku.. termasuk la diari sakti.."



zaman sekarang nih orang masih tulis diari ka? rasanya dah tak kot... belog kan ada.. kehkehkeh...

dulu, masa zaman-zaman sekolah suuuuka sangat tulis surat... walaupon ngan member-member...
kalo gadoh lagi la...


"weh, nah.. surat untuk ang..."

"awat nih? surat apa? kan kita tengah gadoh.."

"cakap banyak pulak! amek jelah... balik umah baru baca...."



kehkehkeh... sweet kan dulu-dulu? dah tuh surat karangan berjela-jela...
tapi bila suruh wat karangan Bahasa Melayu, memang lingkup...

aku sayang kawan-kawan sekolah aku dari dulu, kini dan selamanya... cewah!
dulu, masa aku pindah ke Teknik, budak-budak nih nages....
konon tak da sapa lagi nak hingaq(bising) dalam kelas...

sekarang, masing-masing da ada kehidupan masing-masing...
rasanya diowang pon tak tau, aku still simpan surat-surat dan kad-kad diowang tuh...


untung time besday dulu... orang suka kasi kad... siap buat lagi kad dengan sampul suratnya...
tapi sejak-sejak fesbuk nih ada, dah tak da lagi owang nak bagi aku kad...
semua wish kat fesbuk ja.... c***** punya fesbuk... ahaha...


yang terakhir aku dapat kad pon dari kawan baik aku...Kad kawen.... alah hai.... lepas nih kumpul koleksi kad kawen pulak.... Kotak hati pon beranak-beranak la melahirkan Kotak Hati II, Kotak Hati III, Kotak Hati IV bla bla....


p/s : Bila nak dapat surat cinta dari boiperen? lalalala...
22 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)