TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Oke,Ini Betoi² Toturial!


May 23, 2011 12:43:00 AM

hahaha... releks la weh... entry toturial ari tuh, mukadimah ja... hahaha...
tak semua orang tau, macam mana nak bukak blogger! kalo hampa boleh bukak, memang terror la ! haha

oke, hari nih aku nak ajar gorges-gorges sekelian untuk menjadikan fesbuk ampa jadi gorges jugak... macam aku? haha (perasan sat) tak caya cuba tengok nih.. cun tak?


nampak yang lain tuh? kaler kan? ampa pon boleh buat ikot kaler kesukaan ampa.
meh nak ajaq ampa yang gorges nih...

amaran : hanya pengguna google chrome sahaja...
mozila firefox, erk da bertahun tak bukak kot..



1. Klik sini


ampa akan jumpa seperti gambar diatas. pastuh klik install.



2. Setting


selepas ja install, secara automatiknya dia akan masuk satu page macam kat atas tuh.
dari 'Theme' boleh pilih kaler apa nak...

nota kaki berkurap : kalo yang lelaki tuh nak letak kaler pink pon tak pa... kaler nih, hanya yang pakai google chrome laptop / pc hampa ja yang bole tau. orang lain tak kan tau. ^_____^

# jangan lupa : Refesh Facebook to Apply

kalo rasa tak nak kaler pink tuh, nak ubah lagi jadi merah ang-ang, boleh pilih kat atas sudut kanan. make sure bukak page facebook dulu lah.

***

sebenarnya ada lagi, kalo tengok kat option tuh macam-macam setting dia. tapi aku mengalakkan hampa, setting lah dari facebook hampa sendiri. kot-kot kalo hampa remove menatang nih, hilang abeh setting tuh?

"hah, macam mana nak remove pulak?"



1. Klik 'new tab'


atas sudut kanan tuh akan nampak tanda spanar (spanar kot? haha) hampa klik situ.
pilih Tool >>> Extension


pastuh uninstall balik.... jangan lupa refesh!


p/s : dah cuba tuh, sila la like~




18 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)