TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Saw


May 9, 2011 10:57:00 AM

hari nih nak review cerita sikit. rasanya, ramai tak pernah tengok cerita nih. alasannya, mungkin takot kot... sebenarnya, aku tak galakkan budak-budak bawah umo atau ibu-ibu mengandung tengok cerita nih.

siyes tak tipu...cerita nih memang sangat-sangat ngeri.. pernah tengok cerita Wrong Turn atau Final Destination ? cita Saw nih sepuluh kali ganda lagi teruk dari tuh. bukan setakat cita bunuh-bunuh. aku rasa dalam cita hindusetan pon banyak kes bunuh-bunuh kan?

Sekali lagi aku ulang, jangan tengok cerita nih kalo hati tak cukup kuat! (even you're man)..aku pernah tanya abang aku (abg kandung oke) ,

"weh, abg mie... ada cita saw.. nak tengok dak? besh!"

"erk... abg tak berani la cita-cita cam tuh..."


kalo nak tengok cerita nih, better beli Dvd.. sebab dia ada 7 episod..dan setiap episod berkait. korang takkan faham kalo langkau-langkau episod tuh. dan, make sure makan dulu sebelum tengok cita nih.



cerita sikit sinopsis tentang cita nih... kisahnya seorang lelaki, Jigsaw Killer (tak ingat nama dia), yang mengalami kanser otak. dia dijangka hidup hanya berapa bulan. sepanjang hidup beliau, manusia sekeliling dia selalu tak menghormati dia...
dia nih pernah terima rawatan dihospital pasai penyakit dia nih, tapi doktor amek endah tak endah ja....

dia nih, ada seorang isteri sebelum dia sakit. isteri dia pernah mengandung dan keguguran disebabkan kemalangan oleh penagih dadah. kira hidup dia selalu malang.

dia cipta alat-alat yang tak tercapai dek manusia nak pikir... kalo nak tau dia nih bekas engineer. that make me proud! ahaha....

dia cipta satu game. dan orang-orang yang dipilih adalah orang-orang yang tak menghargai kehidupan. game pulak, bukan game senang. the winner akan hidup, and the losser will die! (dan akan mati dalam keadaan mengerikan)

orang-orang yang dia pilih nih, biasanya kenai dia... isteri dengan anak perempuan dia pon pernah game jugak. anak perempuan dia nih dulu penagih dadah...dan anak perempuan dia lah sebenarnya punca keguguran kandungan isterinya.

cerita dia memang berkait-kait. dan sangat psyco! dia dia memang gila sangat-sangat kot. oke, aku kasi salah satu game yang dia pernah buat.

ada 2 orang yang kena kurung dalam tempat yang berlainan. tapi diowang boleh nampak masing-masing.. seorang lelaki dan seorang perempuan (tak ingat nama jugak). lelaki dan perempuan nih tak kenal, tapi ada hubungan. maksudnya, lelaki tuh pernah buat salah kat pompuan tuh, dan pompuan tuh pernah buat salah kat lelaki tuh (lelaki Jigsaw tuh akan cerita kisah diowang).

oke, game nya yang kena diowang buat adalah diorang diberikan pelbagai jenis pisau diatas meja... ada kat situ timbang.. dalam masa 5 minit (kot) diowang kena POTONG anggota badan sendiri..
timbangan sapa yang paling berat, orang tuh akan menang...
tau tak apa si-laki tuh buat? lelaki nih badan dia besar sikit.. dia hiris perut dia sampai terkeluar usus... errrrkkk!
pompuan nih tak nak ngaku kalah, jadi dia POTONG lengan dia sendiri.
game dimenangi oleh perempuan nih.

see? betapa psyco-nya? walaupon dalam part IV, Jigsaw Killer dah mampus, tapi game tuh tetap jalan...
dia memang perancang terbaik...

aku nak abeskan cerita nih pon, agak pscyo gak la... itu pon bantuan kawan-kawan serumah aku teman... ada-ada part yang kena tutup muka... ada-ada part sampai menjerit nak mampos...


p/s ; ada berani?

13 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)