TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
A Walk To Remember


May 10, 2011 8:12:00 PM


satu lagi movie... tapi bukan macam cerita Saw tempoh hari... tak da adegan ngeri dan menakutkan... kali nih mood romantik pulak... cuma cerita A Walk To Remember nih agak slow skit....

cerita nih dah ada dalam dalam laptop aku da dekat 6 bulan... aku ingatkan cerita nih sama macam A Moment To Remember (versi korea).. tapi lain sikit...

Kalo sapa-sapa yang da tengok tuh oke la.. yang tak tengok lagi, meh nak cita sikit. London Carter (hero), dia nih sangat nakal la... dia ada geng-geng yang sama nakal ngan dia jugak... Jamie Sulivian (heroin) ialah pompuan nerd yang dress-up pon macam makcik-makcik ja...

Diowang boleh rapat pon bila si London nih kena berlakon dalam satu pementasan bersama ngan Jamie. Waktu tuh London mintak bantuan Jamie suh ajar dia cam mana nak belakon... Jamie bagi 1 syarat.. tak boleh jatuh cinta ngan dia... hehehe

macam yang dijangka, akhirnya London jatuh cinta gak ngan Jamie... Sangat sweet bila diowang nih bercinta.... London dah tak jadi nakal macam dulu... dia banyak berubah...

Tengah-tengah hangat bercinta, rupanya Jamie ada kanser iaitu lukemia.... sebelum Jamie mati, Landon penuhi segala impian Jamie... macam, wat teleskop baru untuk tengok bintang apa ntah... pastuh kawen kat gereja yang mak dia kawen dulu...

urm... overall, aku boleh bagi 6/10 cita nih.. tak besh nya sebab dia tak buat aku nages macam cerita A Millionare First's Love dan WindStruck....



bak kata kawan aku...tak payah buang dwet tengok wayang... kasi je dwet tuh kat aku... aku boleh cerita movie tuh dari A-Z (plus) ngan nada dan gaya lagi, tau....

aku ada 60+ movie dalam laptop, 6 drama korea, dan 3 drama melayu.. separuh lagi ada dalam hard disk... amacam? nak?


p/s : Love is like a wind... i can't see, but i can feel it...



23 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)