TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
10 Sebab Jangan Tengok Lagenda Budak Setan The Series!


June 7, 2011 3:41:00 AM

cita nih dah lama layan kat astro... aku ja lambat sikit... salah satu sebab aku tak suka layan cita siri-siri nih sebab ber episod-episod... plus, ada iklan lagi....

kalo download, ko boleh skip part-part yang hang tak suka tuh... cita nih selesai download malam tadi... sekarang aku dah layan sampai episod 11.... cita dia..... mak aih!


Kenapa anda tak patut tengok LBS the series!

1. Ayu

aku suka watak ayu masa muda... dalam LBS movie pon aku suka watak ayu yang dipengang oleh Lisa.. mungkin sebab awek cun kot... damn! damn!
ayu sangat comel... dalam movie, even siries pon.... aku tak tau mana pengarah dia amek.. tapi memang cun la...
tapi, aku masih suka lisa... lisa sangat comel bila dia cakap dialog yang nih :

kasyah : "nama saya kasyah..."

ayu : "saya tau la!" (sambil pusing badan dia!)




2. Azmi

peh!!! watak nih, lagi tak boleh blah! tak sesuai langsung Nas-T bawak watak azmi... tak segarang dan sekacak Que-Haidar. bagi aku, Nas-t nih hanya sesuai untuk cerita-cerita yang nakal ja... bukan jahat... watak azmi patotnya dibawak lebih kejam... seperti dialog yang aku slalu ingat dalam LBS (Movie)

"jangan degil cakap aku! jangan melawan cakap aku! bodoh!"
"aku boleh bawak mana kau pergi! aku boleh bawak mana kau pergi! apa nih? apa nih?! " *sambil sepak kepala ayu*

*kira aku sampai boleh nages la tegok azmi pukul ayu... hebak*




3. Kasyah

budak setan? yang berpengang kepada moto, 'no women no cry..... (apa benda lagi ntah.. aku dah lupa). dalam LBS movie, kasyah lebih jadi setan.... sebab dia sendiri yang letakkan cicak dalam air coke... dan air coke tersebut diminum oleh si cantik manis, ayu (lisa).
tapi, dalam LBS series cam tak besh pulak... bukan dia yang letak... orang lain... bagi aku, itu just nakal... tak betei-betei setan....
walaupon farid kamil masih pengang watak nih, rasanya mungkin terikat dengan skrip kot...

tapi ada part yang aku suka... bila kasyah bagi pingat kat ayu... pingat "pencuri hati kelas satu.."


4. Episod

bosan pulak aku tengok lelama cita nih... sekarang baru episod 11, tapi mak aih... banyak betei drama... kejap ayu nak kat kasyah.. kejap tak nak... sumpah meluat! (meluat-meluat pon aku nak tgok sampai abes)


5. Next

kan aku cakap next tuh... next jelah... baca kat bawah...


6. Next

haish! next jelah... jangan banyak tanya...



7. Next lagi

next lagi untuk 8 dan 9...



10. Hampa kasi la alasan sendiri....


p/s : bek tak yah wat 10 sebab! keh keh keh....


#hepi besday for my blog... hari nih, genap setahun belog nih..#






Labels:

29 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)