TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Bila Pompuan Nak Keluar Rumah


June 13, 2011 10:45:00 PM

*kenapa letak gambar taylor swift nih? ntah sebab dia cun dengan rambut melengkoi-melengkoi cam tuh*


apa yang pompuan nak keluar rumah, lain sikit dari lelaki keluar rumah....
entry nih berdasarkan pengalaman aku sendiri dan kawan-kawan aku jugak..


Bila Pompuan Nak keluar Rumah


1. Mandi

biasa nya kalo nak keluar rumah tuh pukul 10, pukul 8 tuh dah mandi siap-siap... plus, ada yang berjam-jam dalam bilik air tuh... yelah, nak shampoo la, lepas tuh kena pakai perapi rambut lagi... tunggu kejap pulak.. nak bilas lagi... itu baru part rambut... nak cuci daki kat badan lagi... kena pulak yang suara sedap macam Najwa Latif, alamatnya berjam lah dok mengasah bakat dalam bilik air tuh...tuh tak masuk part berak lagi... amek masa nak meneran lagi... semua tuh pakai masa la....! *macam tak kena ja ayat aku kat sini..apakah?*



2. Baju

waktu nih la nak ion baju.... nak pilih baju... hahaha... *aku tuju kat diri sendiri*.... pastuh dok maching warna pulak.... sesuai ka dak, pakai baju kaler nih, untuk hari ini? hahaha... kalo lelaki, bantai ja, ye dak? baju pon tak ion... bak kata Fynn Jamal - 'baju ronyok tak apa, asal pakai selesa'.. keh keh keh



3. Losyen

aku memang tak pakai losyen satu badan. kecuali kat tangan ja... tapi masa duduk kat asrama dulu, aku suka usya member-member aku.... bagus jugak diorang pakai losyen nih...wangi satu dorm.. ahaks~ sekarang dah macam-macam jenama dah kat kedai tuh.... erk, nak tanya.. ada tak losyen yang pakai satu hari, besok tuh terus kulit cerah? aku nak beli la... keh keh keh... :P



4. Make Up

aku tak tau orang lain... tapi biasanya kalo aku make up, paling awal siap 15 minit... paling lama 30 minit... ayah aku, abang aku selalu bising tuh.. kadang-kadang diorang suruh aku pakai make up dalam keta... kurang asam betei... aku bukan nya tempek banyak macam opera cina tuh dok pakai.... setakat pakai toner - bagi segar , pakai krim - bagi lembab kulit, lukis mata bagi itam sikit (eyeliner), tempek bedak-bedak sikit, and letak balm kat mulut (bagi lembab). kulit aku nih style cepat kering.. *almaklum la mat saleh celup* apatah lagi dengan pemanasan global yang belaku baru-baru nih... haish... kulit aku turut merasa akibatnya... heh?



5. Tudung

yang free hair cara free hair la... aku da tengok jugak kawan-kawan aku kalo free hair, macam mana gayakan rambut-rambut depa tuh.. bergulung-gulung... ada yang tarik bagi stairght... pakai menda alah karan tuh.. haish, aku tak tau la apa nama nya...
kalo yang bertudung pulak, selendang paling amek masa... berbelit-belit kat leher... kadang-kadang dah belit, sampai hujung macam tak centre, bukak balik.... mmg lama la jugak, kalo part nih...



6. Beg

orang pompuan wajib bawak beg... paling simple, wallet... <---itu beg jugak ka? :P. dulu, aku tak suka jugak bawak beg.. malas nak jinjang tepi.tapi bila-lama-lama banyak pulak barang nak bawak...yelah, pompuan nih ada banyak barang nak bawak.. kalo cam bosan asyik pakai beg yang sama, boleh mintak pinjam beg member-member lain.. kan? kan? *pernah buat lettew*



7.Kasut

aku suka sendle ja... mana mana pegi pon, aku suka sendle... sebab selesa dan ruang udara tuh masuk... setiap orang lain cita rasa kan... tapi banyak-banyak kasut, aku suka kasut pengantin... ada blink blink, pastuh kaler menyerlah gila... yang konform-konformnya, high heels... erk.. aku tak boleh pakai tuh.... sebab da tinggi... hehehe...


#itu saja kot... kalo ada boleh tambah kat ruangan komen...#


p/s : cuti 2 bulan, tapi baru sekali keluar pekan... asyik menepek dalam rumah ja... haish,bosan!~

Labels:

16 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)