TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Matilah Hang, Cik Ti!


June 7, 2011 9:34:00 PM

aku ketawa berdekah-dekah saat tulis entry nih.. padan muka cik ti! mati lah hang malam nih... puas hati aku...
salah satu sebab kenapa aku kemas rumah besar-besaran adalah disebabkan cik ti nih lah.
tapi bilik aku beliau dah tak berani masuk...sebab aku dah ubah susun atur bilik....
so, bila cik ti masuk... dia jadi pening... sebab laluan beliau telah berubah...

tapi dekat dapur tuh, malam-malam mesti dengar cik ti dok bercerita... mengumpat apa aku tak tau pulak...
agaknya cita sedara dia pegi haji kot?
atau, anak dia nak kawen lusa? uish!

cik ti nih tak tinggal umah aku... bila malam baru dia datang melawat... dia masuk melalui celah bata angin... you all tau tak bata angin? bata angin tuh, yang bata ada lubang-lubang tuh... fungsi dia bagi angin masuk... ceh... dah masuk construction dah nih... :P

cik ti nih memang jahat... pantang nampak apa benda pon, mesti nak selongkar..... bila malam, mula la bukak periuk... pandai kot... bukak tudung nasik periuk karan tuh pon pandai! ayah aku kata, dia tengok national geografic --- ada tunjuk tikus bukak peti ais... mak aih.... melampau betei!

paling aku geram sangat bila dia gigit tudung aku! lepas tuh aku bagi racun.... mula la mati secara berdosa di celah tempat-tempat yang susah aku nak bersih... bau tuh tak yah cakap la... 4 hari aku pakai topeng sars... *oke, aku tipu!*

malam semalam, ayah aku ajak dia teman keluar lagi.. beli barang dapur... aku tak nak sebab posa.... hahaha... malas la... nati aku bukan tak tau... nampak orang makan ja, teringin... tuh pasai malas keluar... jadi aku pesan kat ayah aku suh beli sangkar cik ti...

mula-mula ayah aku bagi sangkar tuh, mak datuk! terkejut berok aku... dah macam apartment dah... sampai 2 tingkat! hebak! dia bukan cam sangkar biasa macam yang kat bawah nih....




sangkar kat atas tuh dah ketinggalan zaman dah... nih sangkar yang baru... dua tingkat... selesa sikit cik ti nak gurau senda ngan boiperen dia dalam sangkar nih...almaklum la sekarang musim mengawan... hahaha


*jangan komplen pasal kualiti gambar nih... aku pakai i-phone 16... sebab tuh cam nih*




#ayah aku cakap, jangan panggil 'tikus', nati dia datang....
panggil la dengan gelaran cik ti... keh keh keh#

p/s : rasanya ramai da tengok sangkar nih.. aku peeerak skit... tak pernah tengok... :P

Labels:

28 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)