TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Pelik


June 30, 2011 3:34:00 AM


Dah lama tak update belog... Lama la jugak, sampai ada yang dah tertanya-tanya. Sori ya... aku Sakit kepala minggu nih... Banyak kerja aku tersidai... huhu...



Masa aku dalam umor 5,6 tahun macam tuh.. Mak aku ada beli kain cadar. Satu kaler hijau. Satu kaler biru. Kaler hijau tuh lebih besar sebenarnya. Sebab mak aku nak buat untuk cadar dia. Jadi mak tanya aku,

" adik nak kaler apa? hijau atau biru?"

"biru.."

"kenapa tak nak hijau? hijau nih lagi cantek."

"tak mau! nak biru jugak...!"


Aku ingat lagi, mak aku cakap aku nih pelik.. Sebab mak aku memang beli kaler hijau tuh untuk aku. Tapi aku amek kaler biru. Etcelli aku bukan pikir pasal warna sangat, Tapi disebabkan kaler biru tuh hanya aku ja pakai kat rumah tuh, aku rasa berbeza dengan semua orang.




Bila aku umor 10 tahun, mak aku dah bising-bising suruh tolong dia masak kat dapur.. Macam biasa kena basuh pingan segala. Dan tangan aku jenis berpeluh cepat. Bila pengang ja barang kaca, akan terhempas. Jangan cakap pengang kaca, cuci tingkap pon boleh pecah!

Aku selalu kena marah pasai nih. Niat hati nak tolong, alih-alih aku jugak kena marah.

Abang aku cakap, tangan aku kena sumpahan. Tak boleh pengang kaca.




Boifren aku yang ke-9 / 11 asyik kol ja. Pelik. Kenapa dia selalu boleh hidu bila aku break?


'5 missed call'


Aku yang pelik, atau dia yang pelik?



Labels: ,

14 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)