TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Perlukah Buat Ini Bila Dapat Notebook 1 Malaysia?


June 11, 2011 5:40:00 PM


sekarang nih kecoh kan... budak-budak sekolah dapat notebook 1Malaysia... wah.. seronok nih.. abang aku cakap, setengah tempat dia tak kasi notebook tuh bawak balik ke rumah.. tapi tempat aku diorang bawak balik ja sampai rumah.... Siap dapat jenama Ienovo lagi kot... Jelos aku... Aku dapat beli laptop pon lepas dapat duit PTPTipu..

sebelum aku start membebel, aku tak da niat nak perli sapa-sapa oke? just untuk renungan kita semua... (cewah)



Perlukah Buat Semua Ini Bila Dapat Notebook 1 Malaysia?


1. Paksa mak ayah pasang wafai

cuba paksa mak ayah suh pasang wafai... pilih plan yang paling mahal sekali. lagi pon, ayah kamu kan keja bagus (nelayan). kalo mak ayah tanya, "kenapa nak pasai internet? perlu ka?" bagi lah alasan cam nih, "cekgu suruh... dia kata nati nak wat keja senang....lagipon nak pi cyber cafe susah..."
kalo mak ayah masih bertegas tak nak bagi, sila wat demotrasi secara besar-besaran.


2. Tak payah susah-susah study

ha... ini lah waktunya korang tak payah study... kalo mak ayah tanya, kenapa tak study, cakap la... "study on9 mak... nih dalam totur SPM nih..." padahal berchat sakan ngan makwe di fesbuk... lagi pon, SPM kan lambat lagi... wat apa tak guna Notebook tuh kalo tak berchating kan? kan? kan?


3. Game-game!

sekarang nih, game besh-besh.... ada agry bird la, plant vs zombie la... pilih ja apa nak...rugi lah kalo tak main... orang lain semua main... korang ja tak main... nati kat sekolah, mesti dicop ketinggalan zaman... baik pegi main sekarang!


4. Notebook tuh untuk aku yang punya...

"hey adik! jangan berani sentuh notebook mahal aku tuh! kerajaan bagi kat aku ja tau...." ish... apa lak adik tuh kan? kalo nak, beli la... apa la, nak sentuh notebook abang dia tuh.... sedangkan mak ayah pon tak boleh sentuh, inikan adik beradik lain, kan? 'dont touch oke?'!


5. Ini sahaja

tak boleh panjang sangat, kang ada yang ban aku.... hahahahah


#maaf jika bahasa agak kasar.... pada pendapat aku, Notebook 1Malaysia diberi untuk setiap keluarga... walaupon mak ayah tuh agak buta IT, tapi tetap kena pantau... jika adik-adik korang ada yang dapat Notebook nih, pantau la sebaiknya.... Notebook tuh bukan untuk beliau seorang, tapi satu keluarga boleh guna... Supaya rakyat Malaysia celik IT.. tapi tak perlu lah sampai nak pakai wafai, siap beli pakej mahal lagi... yang pakai dalam rumah tuh seorang ja.... kalo ramai, berbaloi jugak... plus, bapaknya pon tak berapa nak kaya.... Sumpah aku kecian...

tak da susah pon kalo pegi cyber cafe untuk carik maklumat.. kan? ada dikalangan student IPT pon masih tak memiliki laptop kot.... sedangkan asigment melambak-lambak... budak sekolah ada asigment? tak payah la bawak buku pegi sekolah pas nih.. kan? #


pikir-pikirkan la...


p/s : budak-budak sekarang nak apa semua dapat.. jelos kat adik aku!



Labels:

16 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)