TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Toturial Tukar Winamp Skin


June 12, 2011 5:35:00 PM

an-nyeong-ha-se-yo! buat apa hari ahad nih? oke, murid-murid... den nak ajar satu ilmu baru ari nih... rasanya ramai dah tahu... dan mungkin ada yang tak tau... thanxs kepada makcik mira. beliau nih merangkap housemate aku semester lepas. dia la ajar cam mana nak tukar skin winamp nih..




nih la ghupanya winamp aku. apa? tak nampak? kasi zoom skit...



yang bawah dari player nih, mini lyric... kalo nak boleh download sendiri... keh keh keh...

jom mula pembelajaran kita.


first korang semua bukak website nih. korang akan nmpak page seperti dibawah.. kan? kan?



pastuh pilih mana-mana skin yang korang suka.... kat bawah tuh akan ada button 'download'.. klik kat situ.. tak silap aku, dia dalam format 'wal' kot...



ha.. lepas tuh apa nak buat? kat mana nak letak menda alah yang kita download tadi?

oke, kanak-kanak sekelian, sila bukak Local Disk C anda.... dan klik di Program Files.


dalam folder program file tadi, ada bermacam-macam jenis program yang komputer korang tengah pakai..
so, carik Winamp. dah jumpa winamp, klik kat situ dan carik Skin.



ada yang pening tak? oke... kalo korang nak check betul ka tempat tuh, tengok dekat tempat yang aku bulatkan tuh...(seperti dibawah) dia mesti cam nih


Computer >> Local Disk (C) >> Program Files >> Winamp >> Skins

lepas tuh terus 'paste-kan' yang korang download tadi...




then, bukak winamp anda.. carik options >> Skin >> pilih skin mana yang anda suka


see? senang right? cuma banyak step sikit....
so.. selamat mencuba murid-murid!


p/s : aku lupa bawak ic pegi pejabat pos tadi.. kalo tak dah boleh daftar pemilih... haish.. menyesal betei... dah la pegi pejabat pos pon setahun sekali... hehehehe


Labels:

11 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)