TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Entri Syok Sendiri (SS)


July 17, 2011 6:32:00 PM

18 SS

1 >> Pantang nampak iklan shampoo baru. Mudah tergoda dengan iklan-iklan di tibi. Walaupon aku tau, semuanya mohong ja. Sekarang pakai Pantene Nuture Care (hijau)

2 >> Pengguna tegar Garnier. *walaupon tak putih-putih sampai sekarang*. Dulu, kulit muka aku menglupas pakai Safi. Pastuh tukar pakai Garnier sampai sekarang. Antara reason pakai Garnier adalah sebab Lisa Suraihani duta Garnier. *tak da kena mengena*

3 >> Pesen kulit kering. Bibir pon sama. Guna lip-balm ja. *baru ja hilang kat surau lips balm aku tuh*. Pakai lipstik jika ada event tertentu. Lipstik jenama Silky Girl-02

3 >> Bedak compact pon Silky Girl *sebab Silky girl lagi murah*. Bedak tabur jenama Enchanteur.

4 >> Suka bold-kan mata guna eyeliner. *pon dari Silky Girl jugak*. Banyak-banyak part dalam badan, i love my eyes. Walaupon rabun. Keh keh keh.

5 >> Pakai jam ditangan kiri. Dulu tangan kanan. Tapi ntah bila bertukar pulak. Sangat tak biasa kalau tak pakai jam. Tapi sejak jam aku habis bateri, jarang pakai dah.

6 >> Pakai gelang di tangan kanan. Kalau perasan ada didalam gambar 'shoutbox'. Ekceli nak beli silver bertahtakan kristal. Kalau ori, mahal sikit. Tak suka emas. Gelang tangan adalah satu-satunya perhiasan yang aku ada. Pesen tak reti pakai cincin, rantai, subang bla bla. Ganas kot.

7 >> Suka pakai baju lengan panjang bila keluar. Lagi selesa kalau lengan baju tuh lebih panjang. Nampak separuh ja jari. Seksi tau. Kah kah kah. Biasanya baju aku agak fit dibahagian pinggang.

8 >> Dulu suka gigit kuku. Kuku tak pernah cantek. Sampai kawan aku pernah cakap :

"kuku hang takkan cantek sampai bila-bila..."

tapi bila aku masuk sekolah lain, member aku tegor. Dia cakap, kuku boleh tumbuh. Biasa la, budak-budak waktu tuh. Bengong tak tau apa. Biasanya aku akan simpan sikit ja kuku lebih. Tak lebih dari isi kulit. Tak suka kuku panjang!

9 >> Pinggang saiz 28 kot.. Tak ingat sangat dah. Tapi aku sangat kurus.

10 >> Suka pakai seluar jeans. Tak suka pakai seluar slack yang kain lembut. Sebab aku nih ganas dan buas. Kalau pakai seluar yang jenis lembut-lembut tuh cepat terkoyak. Dasyat kan?

11 >> Kalau pergi kelas atau keja, aku prefer pakai baju kurung. Sebab itu lagi selesa dan sopan. Lantak la nak cakap aku kuno pon. Tapi praktikal site tak boleh la. Gila pakai baju kurung, buruh-buruh indon & bangla dok teropong kat bawah la!

12 >> Adalah seorang yang tak reti berpesen. Kalau keluar pon, t-shirt + jeans. Kalau kat umah pon sama. T-shirt + seluar trek. *kat rumah nak pesen-pesen nak tunjuk kat sapa?* keh keh keh

13 >> Kadang-kadang pakai seluar ketat jugak. Tapi tak seketat macam lengging. Plus, tak pernah pakai lengging.

14 >> Tak suka kasut bertutup. Rimas! Kalau kat kelas, wajib pakai kasut bertutup. *poly skema gila*. Kat dalam kelas, aku bukak kasut tuh. Lantak la.

15 >> Kalau keluar kelas atau keja, tak reti nak pakai minyak wangi. Minyak wangi aku banyak, tapi jarang pakai. Bila keluar jalan-jalan baru pakai. So far tak da masalah bau badan. Cuma bila pakai minyak wangi, aku terbersin-bersin.

16 >>Kulit jenis kering. Jadi, pakai la losyen Johnson Baby. Perasan baby! Kah kah kah!

17 >> Berat = 40 kg *baru check 2 hari lepas*. Turun 2 kilo

18 >> Tinggi 163 cm. *macam SNSD tak ?? Keh keh keh :P


Tuh ja la kot. Entri syok sendiri! :P



*konun-konun kalau buat mimik muka cam nih nampak comel la... padahal tak pon! Kah Kah kah!*


p/s : laptop aku masuk wad 18 Julai 2011. Tak tau bila boleh update.


Labels: ,

20 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)