TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Manusia Hipokrit!


July 7, 2011 7:20:00 PM


Manusia hipokrit nih ada macam-macam jenis. Ada hipokrit dengan Tuhan, hipokrit dengan alam. Hipokrit dengan sesama manusia. Oke, hari nih kita huraikan sikit jenis-jenis hipokrit sesama manusia.



Hipokrit dengan keluarga.

Pak Abu baru pulang dari berkerja. Mendengar sahaja bunyi motor Pak Abu, Samad (anaknya yang sulung) terus mengambil buku. Konun-konun nak buat rajin la... Bila pak Abu ,masuk ja dalam rumah, terlihat la Si Samad sedang membaca buku. Terus beliau menengking Kasim (anak Pak Abu yang kedua):

"Kasim! Kenapa tak baca buku? Tengok macam abang kamu tuh. Rajin. Tiap masa baca buku!"

Samad hanya tersengeh memandang Kasim.





Hipokrit dengan Perhubungan.

Boiperen : "Ai sayang yu tau! Sampai bila-bila pon ai sayang yu! Ai ikhlas dengan yu!"

Gelperen : "Ai pon sayang yu.. bla bla bla..."

Hakikatnya...

"Aku kapel dengan gelperen aku tuh sebab kesian. Tak da orang dah nak kat dia.. Jadi aku kutip la...."

Kata si boiperen kepada rakan-rakannya sewaktu melepak di Mekdi makan GCB!





Hipokrit dengan Persahabatan

Pink : "Aku tak suka la Hitam tuh. Bergedik-gedik dengan si Biru. Dia rampas aku dari Biru! Mencik!! Mencik!"

Putih : "Aku pon tak suka si Hitam tuh."

Pink : "Eh, Putih.. Ko buat apa tuh?"

Putih : "Nih ha.. Tengah baca belog Si Hitam nih!"



#Aku pon hipokrit. Aku mengaku. Tapi aku nih jenis kalau aku tak suka seseorang tuh, aku takkan amek tau langsung pasai orang tuh. Plus, buat apa? Tak tak suka tak pa. Benci pon tak pa. So tak payah la masuk belog aku, senang kan? Aku dengan dunia aku. Aku tak pernah kacau hidup orang. Aku ulang balik ayat yang aku tulis kat bawah iklan Nuffnang tuh : Stalker not allowed here! Oke? #


Labels:

11 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)