TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Shopping Day!


July 15, 2011 3:57:00 PM

Pagi-pagi buta dah bangun. Kemas bilik yang ibarat sarang ular sambil nyanyi lagu 'Selena Gomez-Who Says'.
Ekceli, aku keluar pegi beli barang-barang. Shopping la bahasa pasarnya.
Aku tak suka beli baju raya last minit. Nati tinggal stok tak cantek. Lagipon tak bizi kalau pegi sekarang.

Ayah aku cukup berkenan dengan butik First Lady. Pernah tahun bila ntah, beli baju kat tempat lain... Ayah aku hinggaq kemain! Kalau beli awal-awal nih, baju pon cantek-cantek lagi, plus size aku masih ada. Aku pakai saiz XS. Kecik tak? hahahaha


Tengah-tengah shopping abang aku kol.

"Ha? Beli baju raya lagi? Baju yang hang tempah kat ganu nih pon abang dah beli.."

"Yang tuh kena pegi upah. Tak pa la. Orang nak raya sakan tahun nih."

"Haish.. Sakan hang! Abang tak pernah tukar baju raya. 4 tahun ada la."

"Tuh abang. Ni orang. Lagi pon tahun nih tak payah pikir nak bayar duit sewa rumah, bil api, bil air. Nak enjoy puas-puas"


Insyallah, tahun nih 4 pasang. 2 pasang beli. 2 pasang upah jahit. Upah tuh nak tunggu pas raya la.. Tema pink kot tahun nih. Ledies tak? Kah kah kah. Tak pernah pakai pink tau!


Pastuh pegi singgah Al-Ikhsan. Ayah aku kalau pasai kasut, cukup cerewet. Ikut ayah aku, dia nak suh aku beli kasut stye jogging tuh. Tak nak ar aku! Aku bukan jenis pakai kasut bertutup. Aku pon agak cerewet jugak pasal kasut nih. Akhirnya, kasut jenama Puma diatas telah bertukar milik.

Jimat duit aku. Sem depan tak payah beli kasut untuk pegi kelas lagi. :)




Kalau tak beli makanan, sangat tak sah. Bukan aku lah namanya. Masa jalan-jalan carik stok makanan tadi, terasa teringin nak makan Paratha. Pernah makan?
Sedap tau. Kalau perasan dalam cerita hindustan 'Mujse Dosti Karoge' dia ada makan roti paratha nih..


p/s : ujung tahun nih pulak shopping sakan lagi.


Labels: ,

7 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)