TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Ghost In Your Arm Again


September 23, 2011 4:38:00 PM

Aku nih sebenarnya banyak keja, tapi sempat lagi curik-curik tengok movie yang aku baru download. Aku tak tau nak labelkan cerita nih cerita korea atau jepun. Tapi, heronya korea (pelakon lelaki pilem Autumn In My Heart). Dan heroin nya pelakon Jepun (pelakon wanita dalam pilem GTO - Great Teacher Onizuka). Kiranya, pelakon-pelakonnya hebat-hebat la.


Plot jalan cerita yang sangat menarik. Bermula dengan detik pertemuan Nanami ngan Juno. Nanami nih seorang perempuan yang berkerjaya. Kalau nak banding dengan Juno yang hanya pembuat mug/pasu bunga / barang-barang lain mengunakan tanah liat ; Nanami jauh lebih kaya dari Juno.

Tapi, disebabkan Juno sangat la sayang pada Nanami, lalu mereka akhirnya berkahwin. Aku suka satu part.

Satu hari Juno diam ja. Nanami tanya dia. 


 Nanami   : "what's wrong? Your're quiet."   
   Juno   :    "Why you can't say that ?"  
Nanami   :  "What?"  
Juno : "That you love me ('aisheteru'). You always say that, 'ditto'"
Nanami : "Honestly, i've been in love before. But i never felt like this. It scared me. So, i stop myself from saying it. i'm scared if i say it, this happiness might disappear."


Waktu tuh, Juno hanya berjanji akan jaga Nanami sebaik mungkin.


Aisheteru : Saya sayang awak
Ditto : Sama seperti diatas / Sama seperti kamu




Tapi, 1 hari Nanami terlibat dengan kemalangan (langgar lari). Dan Nanami bangun selepas terjatuh. Waktu tuh dia tak tau pon yang dia sebenarnya dah mati. Dia hanya boleh lihat Juno menangis sambil peluk mayat dia.

Disebabkan dia hantu, jadi banyak benda dia nampak. Antaranya, siapakah orang yang cuba membunuh Nanami, dan apa motif pembunuhan. Semuanya disebabkan duit. Almaklumlah Nanami adalah bos disyarikat yang besar. Kawan baik Nanami sendiri yang rupanya dalang kes pembunuhan nih.

Macam mana pulak hantu nak bagi tau manusia? Huh. Agak susah sebenarnya. tak logik dek akal pon. Tapi macam-macam cara Nanami lakukan untuk selamatkan Juno (Juno adalah mangsa seterusnya).

Overrall, aku bagi 8/10. Mungkin aku asyik tengok muka hensome si Song Seung Heon tuh. Sebab tuh tak da feeling sedih sangat. Ha ha ha



Nota kaki kudis : dapat peluk lelaki macam Song Seung Heon, sekali pon cukup la! Aku sanggup jadi hantu!




Labels:

7 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)