TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Kembali


September 16, 2011 10:45:00 PM
Assalamualaikum dan Hai!

Rindu aku tak? Aku tersangat la rindu belog.  Ada orang cakap aku majok. Hahaha. 
Ekceli tak majok sangat. Sebab aku masih lagi menulis, di satu belog. 
Tak payah la tau. Sebabnya belog nih khas untuk aku luah perasaan. 
Dan tak da orang tahu pun siapa pemilik belog tersebut.

*****

Ceritanya bermula apabila....




Ekceli from 'realationship' being to 'its complicated'. 3 bulan lepas.
Naseb baik aku private status realationship nih. Kalau tak mesti kena hentam.
Ya, dia kena hentam. Dan katanya, aku takkan rasa apa-apa.
Dia silap....

-Saya mencari suami, bukan mencari kapel-
*macam ayat lagenda budak setan. kah kah kah*

***


***

Pastuh, musim hujan. Jadi aku beli payung. Aku nih bukanlah seseorang yang suka bawak payung (rasa macam pompuan yang erk..erk...-ntah la) Jadi, aku tak tau mana nak beli payung yang terbaik. Aku pegi MyDin.
Aku pilih-pilih payung kat situ. Tak banyak pilihan. Akhirnya, ada satu payung aku berkenan dihati.

Time bayar, aku terkejut bila harga hanya RM4.90. "Murahnya!" - itu ja yang aku cakap waktu tuh. 

Besoknya, selepas balik kerja hujan lebat. Dengan angkuh, aku cakap pada diri ;

"Tak pa.. Aku ada payung..."

Tak sampai berapa minit, payung aku dah tak serupa payung. Mungkin tak tahan angin. Waktu tuh aku terpikir satu benda - Walaupun kita ada payung, tapi kalau payung tuh kecik (tak kuat), tak guna nak hindari angin dan ribut. Macam tuh jugak sayang. Tak guna kalau kita ada perasaan sayang, Tapi tak kuat untuk hadapi dugaan.

Terima kasih, Tuhan. Aku berlajar sesuatu dari hujan.

***




Kemudian, Ex datang menagih ayat. Tau menagih ayat macam mana?

"Awak sehat?"

"Saya rindu kat awak. Bila awak takda, saya rasa sunyi.."

Aku dah..erk... Memang dah tak balas. Biarkan call being miss call. Bercita-cita nak beralih ke celcom. Tapi, aku tak sure lagi. Ex aku pon masih ramai pakai Celcom.

*Number maxis aku dah tak leh wat Youth Club Plan dah.. Dah limit - Rajin sangat tukar nombor*


***





Then, aku terima masej.

"Saya dah dapat keja"

Hati aku macam disiat-siat. Walaupun masej tuh hanya biasa. 
Aku berharap aku tak terima apa-apa berita dari dia. 

-Doaku dari jauh, buatmu...-



***


Macam mana pon aku lari, aku tetap nampak dia. Sampai satu tahap, aku rasa nak delete kawan-kawan dia.
Aku tau kawan-kawan dia tak bersalah. Tapi erk.. erk.. ntah la....


-marahkan kelambu, nyamuk dibakar-


Dan dalam usaha nak melupakan, aku berjumpa dengan teman aku yang 3 tahun tak jumpa. 



-Terharu bila ada orang buat tabung simpan duit nak kawen dengan aku-

Kalau tanya aku, 10% pon aku tak caya. Kenapa? Ntah la... Sebab macam mustahil. Ntah. Hati aku rasa macam, tak leh percaya. Dan disebabkan aku nak wujudkan balik kepercayaan tuh, aku uji dia dengan beberapa cara.

Bila aku uji seseorang, bukan untuk dia, tapi untuk aku kembalikan kepercayaan aku.
Dan setiap kali ujian, failed! Banyak kali. Akhirnya, aku sorang-sorang frust.




-Bila hati dah tawar, masuklah sebaldi gula. Takkan merubah apa-apa pun.-


*****

Dan conclusionnya, aku rasa its better to be alone. Not forever. Kalau ada tuh, adalah. 
Aku percaya pada hati aku. Hati aku tak pernah menipu. 
Cuma aku pernah tersilap langkah.

Disebabkan kesalahan sendiri juga, aku berniat nak tutup belog. Tapi masih ada insan-insan yang sayang belog nih.
*sayang aku ka, sayang belog?* keh keh keh







 Mulai sekarang, aku akan......
*biarlah ayat tergantung. sebab aku tak tau nak tulis apa!*

Adios!



Labels:

8 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)