TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Peribahasa!


September 21, 2011 10:06:00 PM


Hola! Hari nih aku nak rosak ajar peribahasa baru. 


1. Sambil meng-ion baju sambil korek hidung.
(Sambil menyelam minum air)

-Maksudnya orang yang mempunyai kelebihan untuk membuat 2 kerja serentak. Meng-ion baju sambil mengorek hidung adalah sukar. Jika anda mampu membuatnya, dipercayai anda lah antara manusia kreatif.

#dipercayai 80% akan mencuba perkara diatas. keh keh keh


2. Tulisan cantek, tak semestinya orang pon cantek! 
(Don't judge a book by it's cover)

-Maksudnya, hampa tak leh judge seseorang tuh berdasarkan tulisan dia ja. Contoh macam aku. Ramai dah dok puji tulisan cantek. Bagai tulisan font arial kat komputer tuh. Tapi orangnya. Hampeh, tak cantek pon! 

#ada member aku suruh print word pastuh bandingkan ngan tulisan aku. Betapa canteknnya tulisan. kah kah kah! Ekcekeli, tak da la cantek sangat!


3. Sediakan payung sebelum panas terik.
(Sediakan payung sebelum hujan)

-Maksudnya, payung memang kena selalu bawak. tak kira la panas ka, hujan ka... Takot mekap ala-ala Lisa SuriRumah tuh TERcair disebabkan sinar UV pulak. Hihihi. <----- Kan selalu iklan kat tibi macam tuh? 

#tak sia-sia payung aku beli kat 7E harga 12.90. Payung yang kemas, sedap, tahan dan kaler pink!


4. Gembur-gembur nasik, akhirnya masuk dalam perut jua.
(Carik-carik bulu ayam, akhirnya bercantum jua)

-Maksudnya, walaupun nasik yang di gembur-gembur (kacau waktu nasik dah masak), even gembur ka, tak gembur ka, nasik tuh tetap dimakan juga.


5. Kais pagi makan mcd. Kais petang makan Kfc
(Kais pagi makan pagi. Kais petang makan petang)


-Maksudnya, orang yang mempunyai selera naga yang sangat gemarkan western food.


p/s ; agak kebizian 2,3 hari ini. almaklumlah, meeting site dah nak dekat.



Labels:

5 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)