TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Pulak Dah!


September 30, 2011 8:40:00 AM
Hari tuh gila ngan Samsung. Sampai aku mendownload la video aplication kat Youtube tuh. 
Petang kemarin (semalam bagi orang-orang selatan), aku merayap pekan Alor Star seorang diri

Ekcekeli, aku nak carik krim Garnier aku yang jenis gantle tuh. Dekat umah aku tak sampai lagi jenis tuh.
Pedalaman, biasa la tuh.. keh keh keh.

Alang-alang tuh, aku pegi la carik software sekali. (AutoCAD 2007 & Ms Project).

Then, survey la henpon idaman aku tuh. Aku sangat-sangat la terkejut. Harga 100+ lebih mahal lagi harga biasa! 
Peh. Cekik darah ka hapa? :P

Semua kedai macam tuh. Last, pusing-pusing kedai jumpa satu kedai nih.

- "Miss, carik model henpon apa?"

= "Ai carik Samsung - S5570."

- "MIni Galaxy ar?"

= "Yup!"

- "Owh, kami tak da stok model itu ma..."

= "Owh, oke. X8 ada? Berapa Yu jual?"

- "500 Yu boleh angkat la.. Eh, jap. Yu berminat tak 2nd handphone?"

= "Berapa hari dah dia pakai? hahaha"

*dia bukak casing then dia check tarikh kat batery tuh. Dan tunjuk kat aku.*

"Bulan 3 tahun nih. Dalam setengah tahun dah dia pakai. Kalau Yu nak, ai kasi sambung warranty untuk Yu ma..."

Pom Prang.. Pom Prang...

Tawar sikit. Buat muka kecian sikit. Suruh tambah macam-macam.

- "oke lah. Ai kasi Yu 350. Sekali dengan memory card 8GB. Dengan Ai install 2.2 Adroid System. (Xperia 8 didatangi dengan sistem 2.1 - Kalau nak lebih function, lebih menarik, tambah la sendiri )

Oke, aku bagi contoh. X8 sebenarnya tak da function flash kamera dia. Tapi, jika tambah (upgrade ke 2.2 system ke atas, flash boleh dapat.) Sumber
Itu salah satu dari kelebihan upgrade system.

Lagi satu, bulan nih agak sesak sikit. Jadi amek jelah. :P



Nota kaki kudis : 

= "Naseb baik pengguna yang lepas perempuan. "

- "Kalau lelaki pakai tak da pakai casing kaler pink nih!"

= "Eh, ada lelaki pakai!"

- "Kalau lelaki jenis tuh pakai casing macam nih, yu lagi tak payah risau. Calar sikit dia jaga ma...."

= "hahaha!"


'-' : Tokey kedai
'=' : Aku

Labels:

3 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)