TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Belajar Kereta [part I]


October 6, 2011 8:02:00 PM


Lepas sebulan aku dapat lesen L, akhirnya aku dapat jugak pengang stereng. First mula2 pengang streng, masuk gear 1, minyak pon tak tekan. Biar ja. dia jalan sampai kesudah. 2 jam aku berjalan. pusing2 macam tuh.. Ha ha ha. Sampai cekgu tido waktu aku bawak tuh. Ha ha ha. Tapi, itu waktu bulan ramadhan hari tuh.

Sekarang aku dah masuk 8 jam kelas praktikal. 2 jam pertama adalah semalam. Dan 2 jam kemudian adalah kelas petang tadi. 

Semalam, cekgu aku ajar step parking. Peh! Susah kot. Pulas-pulas stereng yang ketat gila tuh. Aku tak boleh hafal step dia sangat. Jem betei! Jadi aku buat note supaya aku ingat.

Semalam jugak dia ajar aku naik bukit. Bukit oke, senang sikit. Cuma kadang-kadang tuh, aku ada sikit terlajak. Kata cekgu,

"Failed nih kalau lebih garisan."   erk erk....

Petang tadi, dia dah bawak aku ikut laluan yang biasa JPJ test. 3 laluan semuanya. Serius. Getaq gila aku. Pengang streng pon melelong. Aku rasa stereng tuh dah staright, tapi still ke kiri. Jadi aku ejas kanan. Cekgu marah. Katanya suruh staight. Aku nak staight la tuh!

Membebel panjang cekgu tuh petang tadi. Katanya aku nak kena suruh baru nak tukar gear. Aku biasa pakai sampai gear 3 la. Tak berani nak masuk 4. Kang laju pulak. Dia bising-bising. Lupa bagi signal. Ha ha ha. banyak gila kesalahan aku. Serius banyak. 

Yang lagi aku sakit ati, bila driver lain. Terang-terang keta aku lekat perkataan 'L'. Bagi la ruang. Nih tak, time tuh la nak menghimpit. Kan aku dah gubra.


Nota kaki kudis : Susah betul nak dapat lesen kan?


Labels:

8 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)