TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Perfume


October 12, 2011 6:58:00 PM
Tahukah anda, ferfume mencerminkan personaliti peribadi? Dan tahu kah anda, aku adalah manusia yang tak suka pakai ferfume. Bukan apa, aku nih sangat cerewet soal bau. Pantang kalau naik bas waktu budak-budak sekolah balik. 
Bau peluhnya, mak aih... macam budak-budak tuh round padang sekolah selama 3456 kali!

Hidung aku nih jugak sangat sensitif. Tambah-tambah kalau duduk di sebelah seorang perempuan yang bulan terang. Kalau beliau tak mengamalkan kebersihan seperti tak basuh sesucinya, aku boleh bau darah tuh. 

Tajam kan, hidung aku?

Sebab tuh kalau jiran-jiran masak laksa, hidung aku dapat detect.   *apakah?*

Sebenarnya, aku carik perfume yang baunya ala-ala baby. Seperti bedak Jonnson's Baby.  Bau yang tenang. Segar. Dan yang paling penting tak buat hidung aku bersin 10 kali. Harga belakang kira. 

Kalau pegi shopping complex, mesti ada tester perfume. Ntah kenapa, perfume yang mahal-mahal nih tak menarik hati langsung. Tapi, perfume yang mahal-mahal nih tahan lama.

Taste aku hanyalah jenama Avon - Haiku, Far Away, Butterfly. 
Silky Girl - Rest and releks.

Tapi, baru nih aku jumpa satu perfume yang buat aku jatuh cinta ngan bau dia. Crystal - Sensual. Tak pernah dengar kan jenama dia? 22ml hanya berharga RM4.50 (kedai runcit). Murah kan?


Dan satu lagi perfume feberet - Perfume Generics - Inspired by Miracle
50 ml dengan harga RM12.00 (Watson)



p/s : Apa perfume kegemaran anda?


Nota kaki kudis : Suka lelaki pakai perfume - Playboy. Wangi!!



Labels:

5 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)