TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Dating


March 25, 2012 9:22:00 AM
Assalamualaikum  =)

Minggu lepas, henpon aku bunyi. Apa kejadah cerita pasal henpon ni? Erk, henpon aku susah nak bunyi. Yelah, orang tak da BF nak masej atau call sapa? Sampai kawan-kawan aku cakap, "mashe kalau topup sebulan-sekali, memang aku tak pelik".  Orang yang kapel ni kena banyak topup. Cinta tuh komitmen, kalau tak nak komitmen baik tak yah bercinta. Damn, napa cita sal cinta-cinta ni?

Then, abang aku ajak dating.. Wait! Yang call tadi tuh, abang aku la. Saja lambat-lambatkan cerita, bagi suspen sikit. Suspen tak? =.=" 

Maka, ahad lepas kami janji jumpa kat KL Central. Bila jumpa ja, abang aku pandang atas bawah. 

"Apa?"  Aku tanya dia.

"Kan abang suruh hang pakai baju formal sikit. Kita nak gi edu fair ni."

"Ni tak cukup formal ka?"  Sambil pakai jeans ngan t-shirt aku. Nak buat cam mana, baju-baju cam ni ja, aku selesa pakai. 

Sampai KLCC, aku merenggek lapar. Dah tahu, abang nak belanja, makin gedik la. Dapat ja menu, carik makanan yang paling mahal. naseb la dapat adik cam aku. Abang aku ni tak kesah sangat.  Kang kalo order air kosong, dia lak bising.

"Pegi kedai mahal-mahal, order air kosong ja? Oder la sedap sikit!"  kan dah kena.

Then, pegi beli tiket wayang - 'John Carter From Mars.' Sementara tunggu wayang bukak, kami lepak kedai buku. Alah, jam betoi!  Aku kannya suka lepak kedai buku lama-lama. Dekat sejam kot. Tak tahu apa dia belek. Aku dah merenggek-renggek dah.

"Abang, boring. Jom blah!"

"Asal, benda-benda ilmiah, boring. Haish."

Hehehehe. Masa nak balik, kitaorang pisah dalam LRT. Masa cium tangan dia, aku cakap,

"Minggu depan jumpa lagi. Abang belanja lagi. Kita makan Nandos eh?" Buat muka separuh simpati.

"Tak da. Abang tak da duit. Jangan lupa sembayang! Mengaji rajin-rajin sikit"

Dah macam mak ayah aku dah pesan.  =.="






NotaKakiKudis : Kalau keluar date ngan abang aku, tak pernah macam abang dan adik. Macam kapel!











Labels:

3 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)