TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Lelaki


March 27, 2012 6:29:00 PM

Assalamualaikum  =)

Banyak-banyak benda dalam kepala hotak aku ni, benda yang paling atas adalah menikah. Bukan gatal (Taknak mengaku lagi), tapi aku pon tak tahu kenapa aim aku sampai nikah. Sampaikan aku boleh terpikir, 

"Bila keja nanti, kumpul duit untuk nikah"

Gedik! Padahal calon pon tak ada. Tak tahu la terigin ka hapa, tapi keinginan tuh memang kuat. Tak kan nak main tangkap muat ja calon tuh? Naya aku nanti. Rosak masa depan aku. 

Konunnya, lepas kahwin ni indah semuanya. Tinggal berdua, makan berdua. Bila ada zuriat, itulah cahaya kami. Itu yang aku nampak dikalangan family aku. Contohnya, sepupu aku yang due date bersalinnya berapa hati lagi. Bila tengok muka ceria nak dapat baby, seronoknya! 

Dah lah kawen dengan orang yang diorang bercinta. Tapi diorang takda la cinta sakan. Ke hulu kehilir. Dating pon kat umah ja. Aku memang respect itu.

Tapi apa yang aku jumpa sebaliknya. Lelaki-lelaki yang aku jumpa seolah-olah macam cuba bagi tahu aku :

 "Perkahwinan adalah alam menyedihkan."

Aku sebenarnya fobia bila orang ajak aku kawen atau bergurau tentang perkahwinannya dengan aku. Even hanya cakap, 

"Saya nak jumpa mak ayah awak."

Sebab sebelum ni, dah pernah seseorang tuh janji nak kawen. Last-last apa jadi? Huh, orang yang dia benci dia kapel sekarang. Sedangkan aku, nak lupa dia pon susah! Damn betul.

2 minggu lepas, aku kenal ngan suami orang. Itu pon satu lagi mangkuk hayun! Dah ada bini, dah ada anak, apa lagi nak?

"Apa masalah yang kita tak boleh kapel?"

Masalah apa dia tanya aku? Masalahnya, dia tuh suami orang. Aku terpikir satu hari nanti, kalau-kalau suami aku pon macam tuh. Macam mana hancur hati. Kalau bf dah carik pompuan lain pon dah mengamuk sakan, inikan pulak suami? Yang tidur satu bantal. Satu rumah?

Huh... (Lepas keluhan)

"mashe, bila kau tak jumpa apa yang kau nak, kau blame lelaki"

Apa yang kawan aku cakap tuh betoi. Kalau dah sampai lebih 20 kali aku kapel, sama ja semua, apa lagi boleh aku simpulkan? 



Lelaki memang jahat. 



Ada yang nak bangkang? 






Labels: ,

8 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)