TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Skemanya!


March 12, 2012 1:49:00 PM

Assalamualaikum =)

How your day today? My day? Aku baru lepas 2 kuiz dan 1 test. Pukul 4 ada test lagi. Haish... Itu lah naseb student kan? 

Baru-baru ni, aku makin addict dengan twitter. Lama aku buat twitter ni... tapi jarang bukak. Disebabkan politeknik aku yang boleh connect twitter, tapi block FB, jadi aku lebih selesa membuka social network tuh. Mungkin jugak disebabkan banyak sangat mamat skema dalam FB tuh. 

Ok, aku tau tak semua skema. Ada gak brutal. Tapi, kenapa ramai yang private massage aku, ialah mamat-mamat skema? Itu yang aku tak paham. 

Untuk lelaki-lelaki kat luar tuh, tak payah la pakai ayat-ayat seperti ;

1. Bersaudari bagai...
"Adakah saudari sihat? Saya menganggu saudarikah?"

2. Panggil nama pangkal. Contohnya ,
"Siti, saya harap kita dapat bersahabat sehingga akhir hayat."  atau
"Nur, sedap nama tuh semanis orangnya.


Kemon la... Geli tau!  Sekarang bukan zaman nak skema-skema macam zaman sebelum komunis dulu.





Tak perlu jadi orang lain. Be your self. Kalaupon, panggil dengan panggilan saya - awak atau aku - kau /engkau, rasanya lebih selesa kan? 

Kalau kapel tuh lain la cerita.. Ini baru kenal sejam dua. Cis..!  Aku terbayang kalau orang sebegini cakap dengan member dia ; "Saudara, boleh saya pinjam pen itu?"   Kahkahkahkah!



NotaKakiKudis : Agaknya, dulu keja kat dewan bahasa dan pustaka kot? =p


Labels:

5 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)