TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
If you're nice to me, I'll be nice to you.


July 20, 2012 5:35:00 PM

Beberapa hari ni, kerap betul orang-orang terdekat macam perli-perli aku. Kadang-kadang, bila orang cakap sesuatu aku memang suka mencelah. Kadang-kadang benda tuh aku tahu. Sebab aku manusia curious. Selagi aku tak dapat info yang aku nak, aku akan gugel sampai dapat.

Tapi setengah orang rasa, manusia macam aku ni cakap pandai. Yang agak kelakarnya, dari manusia-manusia dia kalangan itu. Bila aku berkawan dengan orang yang lebih terbuka permikirannya, kalau kita cakap sesuatu, biasanya diorang takkan cakap kita, "cakap pandai".

"Dah la cakap pandai, budak kampung pulak tuh!". Lawak, kadang-kadang perlu ada tempat. Bila setiap hari ulang benda yang sama, aku assume orang tuh sedang perli. Terpulang la, nak cakap apa pun. Aku malas la. Sebenarnya, aku fedup ngan kawan-kawan kat **** ni dari 2 tahun lepas lagi. Bila jadi cam ni, takda la aku gelabah sangat. Biar jelah. Boleh tengok sampai bila nak bahan aku. 

Tapi, kadang-kadang tuh tak lari dari rasa sakit hati. Normal la, bila orang kata kat kita, takkan kita suka pulak. Yelah, manusia tuh takda sempurna. Aku sendiri pun buat salah. 




Kampung-kampung aku pun, aku lebih celik IT dari budak bandar cam korang. =="

Labels:

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)