TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Meroyan


August 4, 2012 5:36:00 AM
Agak lama aku membiarkan belog aku tanpa berpenghuni. Tanpa follower mengomen. Ntah kenapa, selepas terjadinya break up dengan seseorang, ujung Jun 2011 lalu, aku terasa penat nak berbelog. Begitu juga dengan Facebook. Tapi masih aktif di Twitter.

Aku cuba mencari medium melepaskan diri. Membawa diri, kata dasarnya. Kunun. Heh.

Mengimbas detik-detik meroyan tahun lepas, aku terasa macam seolah-olah fobia. Mungkin. 

Bila teman-teman rapat aku mula tanya, "Mashe hang dengan sapa sekarang?"

Aku tak tahu nak cakap apa sebenarnya. Sebab secara autonya, aku akan teringat kes meroyan aku tuh. Sakit. Lebih sakit dari gastik. Seingat aku, aku hanya tau menagis. Bangun tidur nages, sebelum tidur pun nages. Ha, samalah macam kes Dira dalam Dejavu Di Kinabalu tu. Bezanya, cerita aku takdanya lelaki tuh nak datang balik.

Lama aku ambik masa. Setahun. Baru aku rasa boleh move on. Tapi, aku masih reject lelaki yang ada niat-niat nak kenal dengan aku. Aku tak nak ada perasaan tuh langsung. Aku nak pikir pasal hal aku ja. 

Sehinggalah aku tersangkut perasaan dengan kawan baik sendiri. In additional, sudah berpunya. Apa yang susah, bila aku cuba lepaskan dia. Tak boleh, sebab hari-hari bersama. Kenapa la kena ada perasaan macam tu? Sedangkan aku dah  cuba elak pong! 

Aku dah tak tau nak buat apa. Jadi kembali ke rutin meroyan aku bila ada masa free. 


************

Satu hari aku bagi tau bapak aku, "Ayah, tolong carikan suami kat adik..."


(Satu hari tuh masih belum tiba    :P)

Labels:

2 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)