TheMasheStoryLand™

The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



❤ My Family ❤

Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.


Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2017
Errr


December 8, 2012 3:51:00 PM

Assalamualaikum semua!

Dah lama aku biarkan blog ni sampai bersawang-sawang dah. Last entry pun bulan ogos. Hahahaha. Nampak betul malas nak hupdate. Bukan apa, last semester ni, aku sangat-sangat la bizi yang amat. Tapi tido masih cukup la. Oi, tido tuh penting tahu?

Final projek dah berlalu. Satu kelegaan yang amat sangat. Macam-macam aku alami, dan antara yang aku tak buleh lupa, waktu nak buat test bata (projek yang kami hasilkan), kami ada ke Uitm Shah Alam dengan menyewa sebuah kereta kancil. Keta aku di langgar di Bangsar. Oh, jangan tanya macam mana, aku nages dalam kereta. Mungkin terkejut. Mungkin 'penat' dengan final project yang masa tu rasa give up sangat.

Tak cukup dengan tu, kereta kami stuck waktu nak balik ke Tanjung Malim (rumah sewa). Masa tu, kawan-kawan aku agak panik. Aku pun. Sapa tak panik, aku ni tau bawak keta ja. Tapi tak tahu komponen dalam. Bila stuck macam tu, di tengah hyway pulak tu, memang la rasa nak menagis habes.

Habes ja final projek, final exam. Result bakal keluar beberapa hari lagi. Harapnya, result oke la. Lulus pun dah oke. 

Sekarang aku masih menunggu feedback dari companny-companny yang aku telah apply kerja. Goverment pun aku mintak, swasta pun mintak. Harap-harap ada lah rejeki tahun depan.

Family aku sibuk tanya bila nak sambung belajar. Aku dah takda hati nak sambung. Menyampah dengan sesetengah kawan masa belajar dulu. Kalau aku sambung, kang jumpa balik budak-budak tak matang tu. 3 tahun ni, terasa sangat seksa yang amat. Tak macam masa aku belajar sijil, 5 tahun lepas. Best kot. Sampai sekarang kami masih contact. 

Bila aku pikir-pikir dan tanya member aku masa sijil dulu, diorang pun rasa benda yang sama. Bila sambung kat poli, suasananya sangat la tak best. Mungkin sebab tu, aku kerap balik kedah. Sebab menyampah. Menyampah.

Sapa pun akan menyampah bila orang yang kita anggap kawan baik, sehidup semati, rupanya macam-macam pegi cerita kat orang lain. It's a normal, bila kita gadoh sama-sama kawan. Tapi kenapa perlu cerita kat satu kelas? Tak cukup dengan tu, pakai twitter kawan aku untuk check aku.

Ya, aku geram, dan luahkan kat twitter. Tapi kat twitter, sapa pun tak kenal dia. Kat twitter tu, rasanya hanya 2,3 orang ja yang pernah jumpa aku. Yang lain semuanya di alam maya. Habes, dia tu, siap cerita kat satu kelas. Pastu satu kelas tarik muka ngan aku. Tak cukup dengan tu, si penyampai-penyampai yang sangat bizi body, pegi sampaikan kat lecturer. 

Aku tak mengamuk, aku tak bising. Tapi aku tak bercakap, sebab sampai satu tahap, aku rasa sangat-sangat lah benci. Nak tengok muka dia pun kalau buleh aku nak ludah. See? Even aku keluar dari umah tu pun, aku tak salam diorang. Heh, facebook lagi la. Siap aku remove. Sekali aku benci, selamanya. 

Dan disebabkan faktor tu, kemungkinan aku takkan sambung belajar. Tengok la, kalau ada alasan yang kukuh baru aku akan sambung. Aku sekarang pikir nak keja, nak enjoy-enjoy. Hahaha

Kalau ada syarikat mana-mana yang memerlukan pekerja, terutamanya bidang kejuruteraan, pembinaan, aku lah orangnya. Tapi sekarang kalo buleh aku tak nak keja lasak-lasak dah macam keja kat site. Penat duhh...

Oke la, aku dah nak sambung tengok drama korea. Nati aku rajin baru hupdate lain. Bye. Take care!

Labels:

1 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)