TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Takda Tajuk


January 10, 2013 8:59:00 PM

Agak frust bila usaha untuk dapatkan duit, tak berjaya. Dan alasan tak cukup duit itu la penyebab aku tak leh sambung degree. Offer datang seminggu sebelum pendaftaran. Dalam seminggu tu, bapak aku tak mampu nak kumpul sekurang-kurangnya 3K.

Masalahnya, aku tak sempat pun kalau apply duit advance loan mara. Mesti tak dapat dengan cepat. Sekurang-kurangnya 2 minggu offer tu patut sampai. Salah aku jugak sebab lambat apply.

Aku nak sangat sambung kat Micet ni sebab kat situ aku dah tak jumpa mantan budak poly aku dulu. Ya, bukan semua dapat. Dan bukan semua aku benci. Tapi aku tetap benci yang seekor tu. Seumur hidup aku, tak pernah jumpa dengan manusia yang depannya sangat-sangat baik. Pijak semut tak mati. Tutur kata manis, kalah gula!

Tapi hati, Ya Rabbi, tuhan ja tau betapa busuknya. Mencanang cerita aku kat satu kelas. Sampai ke lecture tau. Aku tak tau la jenis manusia apa dia tu. Mungkin syaiton bertopengkan manusia. Manusia baik.

Dan oleh sebab itu, aku rela tak sambung study kalau aku dapat IPTA yang sama ngan syaiton tu. Cukup setahun aku sabar. Hilang sabar aku. Hilang mood aku ngan manusia tak guna tu.

Aku tak nak jumpa diorang yang tak matang tu.

Dan bila aku dapat peluang, aku tak buleh pegi sebab takda duit.



#Bilik berselerak. Sama dengan otak yang serabut.




Labels:

2 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)