TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
Tunangan Orang Dah!


November 17, 2013 4:34:00 PM

Hehehe. Aku pun tak sangka secepat ni dan se-smooth ni. Cincin ni asalnya nak jadikan tanda. Mak Naz mintak Naz beli cincin dan serah kat ayah aku sebagai tanda bersungguh nak anak perempuan dia aka aku lettew. Muahahaha

Tuptup, petang lepas aku balik rumah, slow talk ngan bapak aku (berdua), dia bagi green light terus. Dia mintak family Naz datang bincang tarikh. Bila aku tanya, nak bertunang tak? 

"Ayah tak suka tunang-tunang ni. Leceh"

Eh aku pun tak suka. Yelah, nak kena bagi hantaran bagai. Adat melayu ni kadang-kadang agak melecehkan. Padahal kalo ikut syariat senang ja. 

Bila bapak aku pun dah setuju, maka secara official nya aku sah menjadi tunangan orang. Tunang tak perlu majlis-majlis pun. Muahaha.



Maka balik la kami dengan senyum lebar. Naz tak habes-habes pesan,

 "Ingat dah jadi tunang orang. kita dah nak kawen ni"

Takot jugak apa-apa jadi sepanjang kami bertunang ni. Tapi so far hubungan kami, tak pernah lagi bergadoh. Kalau tergigit lidah, terasa hati, cepat-cepat mintak maaf. Dan kami sama-sama tak nak simpan dalam hati.

Aku sebenarnya dah bukak buku baru. Kisah cinta aku yg ibarat novel macam yang lepas-lepas tu, biar la.
Tu masa silam aku. Masa sekarang dan akan datang, aku nak habeskan sisa-sisa hidup aku dengan lelaki ni.
Aku percaya dia mampu buat aku bahagia. :)
Cewah. Hahaha


Gambar diri sendiri yang diselitkan kat kereta Naz supaya dia tak rindu aku. ;(.
Cinta jarak jauh ni, sedih tahu?

p/s ; Kad kawen design sndri dah siap! Yeay!

Labels:

2 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)