TheMasheStoryLand™


The Disclaimer




Assalamuaikum. Please be nice here. You're allowed to comment here as long as you're not cursing.
usya belog(s).

Travel This Site



Talk Here


Jerit Kat sini, oi!
Khayalan

Klik gambar untuk ke blog kedua.
The Past Story

The Past is Past. It's a 'memory'.

Credits


Thanxs to All This People
The header : Muhd Zahari
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some toturial from :
Nurul Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® Mashe 2010 - 2015
BrideToBe : Edisi Kasut Kawen


January 10, 2014 8:31:00 PM

Hai semua. Hari ni mood nak bercerita kembali pulak.. Almaklum member-member opis tanya, 'banyak betui diy mashe ni... Selalu update kat blog tak?' Time tu la terpikir nak aktifkan balik blog yang dah lama bersarang-sarang.

Setelah merancang, akhirnya member-member ofiz, (Huda ngan Kak Nor-diorang ni ekceli dah kawen. Jadi terror la benda-benda cam gini.) Jadi tips pertama untuk cari benda-benda cam gini, cari orang yang sama taste ngan kita. Atau cari orang yang dah kawen. Jadi diorg ada idea-idea yang bagus.

Aku gugel la kejap nak cari kat mana kasut ni.... Akhirnya kitaorg putuskan nak pegi Sunway Piramid yang dok depan opis kitaorg ja.. Choiii! Punya la seminggu pikiq! =='

Mula-mula kami pegi kat Payless. Kalau kat Sunway Piramid tu tingkat LG1 (109). Kat sini, korang rasa macam teruja sebab banyak sangat kasut...! Almaklum aku ni jenis pakai seliper ja... Mana-mana pegi pun, selipar jepun ja setia dan selesa.... 



Konun bajet nak cari kasut jenis flat untuk kawen... Kasut ni antara yang aku bookmark. Untuk korang yang tertanya-tanya harga rate kasut ni : RM 59.90

Then, aku rasa macam kasut tu agak simple. Eleh, padahal cerewet tak nak mengaku.. =='
Jadi kitorang, berjalan-jalan masuk dalam Aeon. Dan cari la kasut-kasut kat situ. Tak banyak choice dan agak frust jugak la bila tgok kasut-kasut kat situ. Sampai la aku pengang satu kasut, then tanya ofizmate aku dua orang tu.... "Ni acane?"

"Eh! Cantik!Test! Test!"

Apa lagi, terus buang seliper jamban tu....Kah kah kah...



First time jumpa, terus jatuh hati tau.... Terus whatapps bakal mak mertua ngan encik tunang. Tanya yang mana satu lagi sesuai... Harap sangat jawapan diorang sama ja... 

Jawapan lelaki tau la cam mana, "2-2 lawa sayang". =='. Padahal dia pun tak tau yang mana. hahahaha!
Then, mak mertua bagi masej cakap yang tumit ni lagi lawa.... Kasut ni tinggi 1 inchi lebih ja. Jadi sesuai sangat untuk orang yang tinggi macam aku ni... 

Kak Nor ngan Huda (kalo diorang terbaca mesti bangga gila-hahaha) cakap, lagi elegant kalo pakai yang bertumit sikit... So kat situ nampak seksi sikit... Lagipun kasut ni, mungkin cantik dimata orang yang suka pakai selipar jepun ja... Kikikikiki. 

Balik tu apa lagi, terus testing, berjalan-jalan dalam bilik. Gila tak sabau betui! Terus hantar gambar kat tunang. Then dia cakap kasut ni ada brand. Ekceli Huda pun ada tegur, yang kasut ni harga standard dalam RM 100+. Ntah la... Aku pun tak tau brand-brand ni.... Janji murah ja....




Ha... Murah dak? Baru 40 hinggit... Lagi murah dari kasut flat tu.... :P


Maka bersemadi lah dia sehingga Mac 2014...Dah mula rasa nak kawen!!!!! 
 Feeling excited betul.... ^-^


Labels: , ,

0 ♥ Comment

Terima kasih kerana sudi membaca =)